02-11-06

1 september 2006

Deze morgen waren er hier twee meisjes toch wel redelijk vroeg wakker.  Zeker omdat ze toch laat in slaap waren gevallen.  Maar goed, ze waren heel enthousiast dat de school terug begon.

 

Ontbijt, ze waren zo zenuwachtig dat ze met moeite konden eten.  Heb dus vlug een extra boterhammetje gesmeerd en dat mogen ze dan opeten tijdens de speeltijd.  Daarna tanden poetsen, kleertjes aandoen, haartjes kammen, en jassen aandoen en boekentas nemen. Toen kwamen zij tot het besluit dat hun boekentassen wel heel zwaar waren.  Er zat dus nog bijna niets in......dus als ze ooit boeken moeten meenemen....

 

en weg waren wij...

 

Aan de school aangekomen, bleek dat alle ouders van de klasgenootjes bleven staan tot de bel ging. Wij dus ook blijven staan.  De bel ging en daar liepen de meisjes naar hun  rij, tussen al de grote, op de speelplaats van de grote kinderen......slik ze worden toch groot...... en flink gingen ze naar binnen.

 

Ik telde hier de uren af, om ze om twintig na twaalf te gaan oppikken.  Wat zouden ze vertellen....... Ze waren heel enthousiast en hadden al een rekenoefening gemaakt en het woordje ik leren schrijven.  Er zitten 15 kindjes in hun klas, waarvan drie kindjes die voor de tweede keer naar het eerste gaan, en 3 nieuwe kindjes. 

 

's avonds brachten ze een hele hoop brieven mee.  Ik heb de meeste al gelezen en ingevuld, zodat ze klaarliggen om mee te nemen.  Maandag hebben ze blijkbaar al turnen, dus mag papa maandagmorgen mee naar school om een t-shirt van de school te kopen.

 

Ze hadden ook nog een briefje mee van Gazet van Antwerpen. Blijkbaar maken zij op de eerste schooldag foto's van de kindjes van het eerste leerjaar.  Die komen op 22 september in de krant, maar wel bij het streeknieuws.  Maar ben wel benieuwd. 

 

Voor de rest heb ik niet zoveel te vertellen.

 

Groetjes en tot later;

16:18 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.