02-11-06

11 maart 2006

Misitr heeft het de laatste dagen nogal moeilijk  Ze denkt heel veel aan haar mama en papa Ethiopia. En hoewel ze heel goed weet dat ze overleden zijn, toch zou ze hen heel graag zien.  Moeilijk dus.  Lieve Mistir hoe kan ik jouw verdriet wegnemen, hoe kan ik je troosten....... Ben je alleen verdrietig om jouw papa en mama, of ben je nog ergens verdrietig over. Mis je ook andere mensen uit Ethiopie, besef je dat iemand je naar het weeshuis heeft gebracht en daardoor aan jouw duidelijk heeft gemaakt dat ze niet meer voor jouw konden zorgen......

 

Vrijdagmorgen was Mistir heel erg verdrietig.  Kan ik niet beter thuisblijven, haar troosten..... is dit wel een oplossing. Altijd maar die twijfels.

Maar Mistir wil wel naar school, zal wel overgaan.  

 

"s avonds ben ik dus heel benieuwd hoe ze uit de school komen.  En haar gezichtje straalt.  Ze komt heel blij naar mij en toont twee grote papieren sterretjes die rond haar nek hangen. Ze zijn gemaakt van zilver en ze lachen.  Op de achterzijde heeft ze haar papa en mama getekend en ze zegt : nu zijn ze voor altijd bij mij.  Ik beloof haar dat wij die sterretjes boven haar bed zullen hangen, dan waken haar sterretjes over haar terwijl ze slaapt.  Ze vindt het een superidee en ik word hier beloond met de  nodige knuffels. 

 

Eenmaal thuisgekomen beslist ze om twee tekeningen te  maken, eentje van haar mama en eentje van haar papa.  Deze voormiddag gaan we dan twee kadertjes gaan kopen en dan mogen haar tekeningen op de kast staan. Ze straalt gewoon.

 

Ondertussen heb ik in het boek (boek waarin de juf schrijft wat er in de klas gebeurt is, wat Mistir verteld,..) gelezen.  Haar verdriet was zeker niet weg toen ze in de klas kwam,  de nodige traantjes zijn daar ook gevloeid.  De juf krijgt plots een idee om de sterretjes te maken.  Dank u juf  om zo met ons Mistir mee te leven, om haar verdriet ook te begrijpen, en troost te bieden.  De sterretjes  hangen nu boven haar bed en ze heeft nu iets tastbaars. Ze hebben haar zelfs een leuke droom bezorgd.  De juf zal in de komende dagen het verhaal van sterretje voor lezen. Ben benieuwd. 

 

Dus straks gaan we de tekeningen inkaderen en bloemen kopen voor bij de tekening te zetten. 

 

Na de middag worden mijn kindjes prinsesen.  Het is namelijk karnavalbal op school.  Ze kijken er naar uit.  Ik moet ook nog glimmersminck gaan kopen. 

 

Tot later;

16:12 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.