02-11-06

17 september 2006

Hallo,

 

Ik ben eindelijk nog eens op mijn blog geraakt.  Het is hier ook wel een beetje druk. Twee dochters in het eerste leerjaar, dat geeft toch wat extra werk. Nochthans ze hebben maar drie avonden in de week huiswerk.  Maar ze zijn allebei heel gemotiveerd om te schrijven en vragen heel veel woordjes om na te schrijven. 

 

Ik heb gisteren hun enthousiasme wat verminderd. Kunnen schrijven, dat wil zeggen dat ze ook straf kunnen schrijven....

 

Het is een beetje een droevige week geweest.  We zijn vorige week zaterdag naar de kerk geweest.  Een vereniging van mijn vader had een speciale mis, waarbij kindjes kaarsjes naar voor mochten dragen. Mijn vader, de fiere opa wou dus niets liever dan dat zijn vier kleinkinderen meededen.  Dus wij richting kerk. Mistir zag dit helemaal zitten.  Maar eenmaal in de kerk, kreeg ze het knap lastig en zat de hele tijd te slikken. Ik vermoedde dat ze hierdoor haar tranen in bedwang hield.  Ik kon dus met haar naar buiten gaan en vragen wat er was. Maar dit had als gevolg dat iedereen dit zou zien en achteraf dan vragen zou stellen.  Ik heb haar dan maar op schoot genomen en toen kwamen haar tranen.  Bijna de hele mis. 

 

Toen wij buitenkwamen, vroeg ik haar : "dacht je aan vroeger".  Waarop zij antwoordde :  " ja, ik ging met mijn mama altijd naar de kerk.  We stonden dan vroeg op en gingen dan heel lang stappen. In de kerk krijgen wij eten en drinken en luisterde wij naar de meneer"   Slik. 

 

Deze week was het ook precies 4 jaar geleden dat haar mama is gestorven (officiële versie, is dat).  Ze appricieert het wel als we af en toe iets over haar mama ethiopia zeggen, heb ik haar dit ook verteld.  Ze zei gewoon : " dat is dan de dag waarop mijn mama een ster is geworden, ik ga vanavond naar de sterren kijken en tegen mijn mama zeggen dat ik het hier heel leuk vind, maar dat ik het nog leuker zou vinden als ze bij mij was".  Tweede keer SLIK.

 

Ze heeft de dag na die mis, ook haar mama tekening gescheurt.  (ze had haar mama en papa getekend en ingekaderd hadden wij ze op de kast gezet. Zo waren ze een beetje bij ons).  Het was toch griezelig om haar dat te zien scheuren.  Ik vroeg waarom ze dat deed en ze antwoordde dat ze een nieuwe zou maken, een mooier omdat haar mama veel mooier was dan op de tekening.  Ze heeft haar mama hertekend en het was inderdaad wel mooier. Ook haar papa is hertekend en heeft nu I love you op zijn armen staan. 

 

Er is gisteren wel iets leuks gebeurd. Mijn dochters waren van menig dat ze eens voor ontbijt mochten zorgen.  Ik zou zaterdagmorgen met hen opstaan, de papa deed dit vandaag.  Ik zei hen vrijdagavond dat ik er voor zou zorgen dat ze enkel het knopje van de koffiezet moesten aanzetten.  Ik mag er niet echt aan denkend dat ze koffie voor mij zouden maken, ofwel kan ik er doorkijken ofwel zouden ze de koffiefilter vol koffie doen. Dat tweede leek mij waarschijnlijker en dat is het drinken van die koffie niet echt aan te raden. 

 

Zaterdagmorgen, half zeven. Een wakkere Abigail komt me wakker maken door mijn armen te zoenen en ze vraagt of ze mogen opstaan. Mistir roept haar terug naar hun kamer en ik hoor ze tegen elkaar bezig over mijn ontbijt. Abigail komt dan terug naar de kamer en zegt : " je mag blijven liggen, we komen je wel halen, slaap nog maar een beetje"  Ik ben wel blijven liggen, maar slapen terwijl er twee spoken mijn keuken helemaal ondersteboven kunnen halen.... Ik heb maar wat liggen luisteren en hoorde ze echt vanalles doen, tafel verzetten, stoelen verzetten, kasten die dichtgingen.... ...

 

Na een half uurtje kwamen ze mij halen en ik dus heel benieuwd naar beneden.  De tafel stond nog mooi, tafelkleed erop, mijn boterhammen gesmeerd en koffie en melk in mijn tas.  Ik vond het toch wel leuk.

Deze morgen hetzelfde bij hun papa. Maar die eet cornflakes en daar was de banaan en de melk ook bij.  Fantastisch toch.....

 

Ze hebben deze morgen aan een vriend (die alleen woont) beloofd dat ze eens bij hem gaan slapen en dan zorgen zij voor zijn ontbijt.  Ze vonden het een beetje zielig dat hij altijd zelf ontbijt moet klaarmaken......

 

groetjes,

16:20 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.