02-11-06

4 augustus 2006

Hoi,

 

Het is al een tijdje geleden dat ik nog iets geschreven heb op mijn blog. Maar 2 kindjes, een job en grote vakantie,..... dus weinig tijd om te schrijven.  Ik ga dus toch maar vertellen wat er hier de laatste maanden gebeurd is. 

 

Eind juni hadden wij oudercontact. Doordat onze twee princessen samen in de klas zitten, mogen wij dus een half uur bij de juf doorbrengen.  Abigail haar kleutertesten waren in september al afgenomen en wij wisten dat die toen al heel goed waren. Maar voor Mistir kon dit toen nog niet worden afgenomen.  Ik was vooral heel benieuwd, omdat ze hier thuis toch wel de indruk gaf, niet meer geconcentreerd bezig te kunnen zijn. De eerste maanden dat ze hier was, zat ze heel veel te tekenen;  Dat is iets wat nu nog zelden gebeurd en dan zal ze hoogstens 10 minuten kleuren. Lang stilzitten is bovendien ook niet echt voor haar weggelegd.

 

Wij dus naar het oudercontact, en we dachten we zullen zien. Zal Mistir naar het eerste leerjaar mogen of zal ze blijven zitten. De juf was heel lovend over mijn beide kinderen.  De manier waarop ze met elkaar omgaan, ze vindt het heel leuk. De manier waarop Abigail met haar zusje omgaat, verdiende echt wel een dikke pluim.  Jullie kunnen jullie wel voorstellen, hoe trots wij daar allebei zaten. Bovendien kregen wij te horen dat Mistir 90 % haalde voor taal, we lagen bijna van onze stoel.  Het is toch wel indrukkendwekkend hoe snel een kind een taal opneemt. Alleen de figuurlijke taal is nog een probleem. Mistir neemt alles heel letterlijk op.  Voor tellen deed ze het behoorlijk, bijna 70 %.  ZE mag dus mee naar het eerste leerjaar. Tot grote vreugde van allebei de meisjes.

 

Ze zullen ook in dezelfde klas blijven zitten.  Als er geen kindjes meer bij komen, dan zullen ze met 10 in de klas zitten. We zijn ook al een keertje mogen gaan kijken.  Wij kijken uit naar 1 september. 

 

De maand juli zijn de kinderen heel vaak naar het vakantiespeelplein geweest. Vonden ze allebei heel leuk. Maar deze week is het een weekje gesloten en volgende week gaan ze drie voormiddagen gaan sporten.

 

Mistir was hier op 1 augustus een jaar.  En dat hebben wij gevierd. Wij noemen deze dag "welkom thuis-dag". Wij hebben hem gevierd met de mensen die vorig jaar meegaan zijn om Mistir te gaan halen.   Het was een leuke avond. En we zullen deze dag elk jaar vieren.  Waarschijnlijk zullen wij dat dan wel met ons vieren doen, en dan doen wij iets superleuk. 

 

Ik heb die dag heel veel aan het nadenken geweest. Hoe moeilijk de eerste weken en maanden waren. Er zijn heel wat leuke momenten geweest, maar ook heel wat moeilijke momenten.  En op zo"n momenten ging ik toch wel twijfelen.  Heb ik er wel goed aan gedaan om Mistir weg te halen uit haar land, is ze hier wel gelukkig, .... maar nu ben ik toch wel heel blij dat ze er is.  Wij hebben vooral tijd nodig gehad om elkaar te leren kennen.  Mistir is heel koppig en zal heeft een eigen willetje.   Als ik boos op haar ben, dan kan ze mij gewoon compleet negeren, ze doet dan alsof ze mij niet hoort, niet ziet.  Ik spring dan bijna uit mijn vel.  Maar goed, ik weet nu hoe ze reageert. Maar zij heeft ook mijn regels moeten leren en mijn karakter moeten leren kennen.  En Mistir heeft ook heel wat positieve eigenschappen. Ze is heel lief en ze is heel gedienstig. Opruimen doet ze altijd heel flink, ze komt altijd vragen of ze niet moet helpen. Is echt wel heel lief.....

 

En mijn dochters komen heel goed overeen. Het is heel leuk om ze samen bezig te zien. 

Ik moet nu eventjes stoppen, want ik moet Mistir haar haartjes terug losmaken en daar ben ik toch wel een tijdje mee bezig.

 

Alvast tot binnenkort

16:15 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.