02-11-06

brief aan mama Ethiopia

Hoi,

 

Een tijdje geleden schreef ik een brief naar Mistir haar mama.  Eigenlijk wil ik haar gedachten aan haar mama een beetje levendig houden, maar vooral wil ik haar duidelijk maken dat praten over haar mama mag. Dat ik ook aan haar denk.  En eerlijk ik denk veel aan haar mama......

 

 

Liefste mama Ethiopia,

 

Ik schrijf je deze brief op de verjaardag van je sterfdag.  Misschien wel een beetje raar, en toch. Voor Mistir ben je nu al vier jaar een sterretje en mama, als ze de kans krijgt gaat ze op zoek naar haar sterretje, naar haar mama.

 

Weet je, toen we wisten dat Mistir bij ons kwam wonen en dat haar mama en papa gestorven waren, had ik totaal geen vermoeden dat ik zoveel aan jouw zou denken.  Dat je soms zo dichtbij bent.....

 

Ik heb je nooit gekend, maar toch hebben wij een band.  Ik kan jouw dochter zien opgroeien, ik krijg haar knuffels, haar zoenen, haar tekeningen, ..... en dan denk ik waarom moet jij dit allemaal missen. Je hebt zo'n lieve, prachtig, gedienstige dochter en dan vraag ik me af, lijkt ze op jouw.  Heeft Mistir dezelfde stralende lach als haar mama.....of  van haar papa. 

 

Wist je dat je zou sterven...... wat moet het pijnlijk zijn te weten om jouw dochter te moeten achterlaten. Wist je dat er niemand meer voor haar kon zorgen en dat ze naar Kids Care zou gaan. Of was het plots voorbij.....  was alle leven plots verdwenen.....  ik vraag het me soms af, maar zal het antwoord nooit kennen. 

 

Een ding weet ik zeker. Je hebt jouw dochter heel graag gezien. Mistir heeft heel veel warmte en liefde in zich en dat kan ze alleen maar van jouw meegekregen hebben.   

 

Weet je, mama Ethiopia, ik zie haar graag en wil haar zien opgroeien als een gelukkig meisje.  Ik zal haar al mijn liefde geven, haar de waarden meegeven die jij haar zou meegegeven hebben.  En we zullen over jouw blijven praten, we zullen jouw niet vergeten. Telkens ik met Mistir onder een sterrehemel zal staan, zullen wij op zoek gaan naar haar sterretje en zullen we ongetwijfeld praten over jouw.  Haar mama-tekening zal altijd op de kast blijven staan, en altijd zullen er bloemen bij staan. Want Mistir heeft ons verteld dat je heel graag bloemen ziet. 


Mistir vertelde ons ook dat je heel goed brood kon bakken, ze mocht dan meehelpen.  Wat hadden we graag van jouw brood geproefd, het recept gekregen.... en ik beloof je als ik brood bak, zal ik over jouw praten.

 

Je blijft voor altijd Mistir haar mama, voor altijd haar sterretje, meestal zichtbaar, maar altijd onbereikbaar....

 

Angelique 

16:20 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.