02-11-06

Vakantie en rapporten

Hoi,

 

Eindelijk kan ik terug bloggen.  Met mijn vorige blog is duidelijk iets mis. 

Maar niet getreurd, ik heb hier een nieuwe gemaakt en dus kan ik mijn avonturen met mijn dochters terug de buitenwereld insturen.

 

Vorige week donderdag mochten wij naar het oudercontact.  Daar kregen wij ook het allereerste rapport van de meisje. Best wel spannend.  Abigail en Mistir keken ook wel met spanning uit naar wat hun juf over hen zou vertellen. Toen oma en opa (de oppassers van dienst) arriveerden, vertrokken wij richting school.  We hadden geluk, want we mochten onmiddellijk binnen bij de juf en we kregen daar twee heel goede rapporten.  Ze hebben echt hun best gedaan. 

We hebben nu ook de bewijzen in handen voor de mensen die denken dat adoptiekindjes dom zijn.  Wel ja, Mistir is vijf, zit een jaar tevroeg in het eerst en haalt meer dan  90 %.  Abigail had bijna 90 %.  Ze heeft natuurlijk nog last van haar klierkoorts. Na de middag is het toch wat moeilijker voor haar om haar te concentreren. Maar al bij al lukt het toch om naar school te gaan en goede toetsen te maken.

De juf was tevreden en wij dus supergoedgezind naar huis.

 

Toen wij thuis kwamen zaten de meisje in de zetel.  Wij vertelden hen dat de juf allemaal slechte dingen over hen had gezegd en dat ze een heel slecht rapport hadden. Abigail begon er bijna van te wenen, gelukkig was oma nog net op tijd om te vragen: "ge maakt zeker een grapje". 

Oma en opa gaven onmiddellijk een centje voor in hun spaarpot. 

 

De laatste dag voor de vakantie was er eentje van afscheid nemen. Een van de meisjes van de klas gaat verhuizen en zal dus na de vakantie naar een andere school gaan.  Abigail heeft hier toch wel de nodige traantjes voor gelaten.  Ik had echt met haar te doen.  We hebben wel met de mama afgesproken dat ze af en toe nog eens met elkaar mogen gaan spelen.  Maar toch, het is niet hetzelfde. 

 

Voor de rest is de vakantie ondertussen al ver gevorderd.  Nog een dagje.  Ik moet of mag gaan werken.  Normaal gezien was ik thuis, maar als ik morgen ga werken, kan ik een paar woensdagen vroeger stoppen en kan ik de kinderen van school gaan halen en ben ik niet afhankelijk van iemand die ze anders gaat afhalen.

 

De kinderen hebben nog geen plannen voor morgen. Maar ze moeten nog een dictee verbeteren.  Zaterdag gaan we waarschijnlijk koekjes bakken. Vinden ze altijd wel leuk.  (en mama kan daarna de keuken volledig poetsen, maar ach ja). 

 

Ondertussen kan ik hier genieten van K3, met twee danseressen.  Ga nog wat meezingen.

 

Groetjes,

 

18:02 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat met de goede rapporten! Maar je kindjes zo laten verschieten ;-)
Fijne avond nog.

Gepost door: Isabel | 02-11-06

Gelukkig dat je niet meer moet dansen op klein lief konijntje ;)
dikke kus aan die twee lieverds van mij,
Elientje

Gepost door: Elientje | 02-11-06

gevonden!!!! Hoi hoi!!!

Even moeten zoeken... maar ik heb jullie terug gevonden!!! ;-)
Nou, goed gewerkt dames! Nu volop genieten van de vakantie dus!
xxx
Chantal en co

Gepost door: Chantal | 02-11-06

hey Koekjes bakken met de kids! Er is toch niks leukers, en dat je daarna de boel moet opkuisen neem je er toch met plezier bij!

Gepost door: Beesken | 02-11-06

Adoptiedroom Fijn dat jullie kinderen het zo goed doen in school.
Ook gaf je me nieuwe inspiratie om deze week nog te doen met onze dochter "koekjes bakken"

Lieve groetjes,

Gepost door: François & Nicole | 03-11-06

De commentaren zijn gesloten.