02-11-06

verjaardag mistir deel 2

 

Na het bakken van de cake, begon ik dus aan de verjaardagsspaghetti.  Ik wou het voor Mistir toch wel wat speciaal maken dus ik vertel dat ik echte prinsessespaghetti ga maken.  Mistir haar reactie : " a ja, dat is dan met yoghurt"  Hoe ze daar aankomt weet ik niet, maar ik heb in ieder geval geen spaghetti met yoghurt gemaakt. 

 

Mijn twee dochters hebben de hele voormiddag meegeholpen. En het valt mij op die momenten wel op hoeveel ze al kunnen, en vermits geen van beide wil onderdoen, doen ze heel hard hun best om het goed te doen. De tafel zetten, de ingredienten in de saus doen, afdrogen, en dan balonnen versieren. Ze deden het allemaal.   Abigail was de ganse dag in een hele lieve bui, ze heeft zo van die dagen. Iedereen is dan heel lief, we krijgen hier de ganse dag zoenen en knuffels. Maar gisteren vond ze vooral haar zus heel lief. Toen ik aan het koken was, nam ze plots Mistir stevig vast, ze gaf ze een hele dikke zoen en zei : jij bent de allerliefste zus van de ganse wereld en ik ben blij dat je mijn zusje is.  Ik zou je niet meer willen missen" Ik stond op dat moment uien te snijden, want ik kon anders mijn tranen wel verklaren. 

 

De verjaardag is goed verlopen, Mistir was superblij dat haar vriendinnetje van EthiopiĆ« kwam. En ook een vriendin van mij met haar drie kinderen is komen eten. Er waren in totaal zeven kinderen, maar deze hebben de  hele middag heel goed gespeeld. Mistir heeft genoten van haar eerste echt verjaardag en ze zei dat ze in Belgie gaat blijven want hier hebben ze leuke feesten met lekkere taart. We hadden een grote taart gekocht met een poehbeer erop. Alleen had John deze in de garage gezet en was de taart te vroeg ontdekt.  Maar toen wij de taart in de keuken brachten, glinsterde Mistir haar ogen voor "haar taart".

's avonds belde tante Silvia, die eigelijk bij ons zouden komen, maar helaas waren de kindjes ziek.  Tante Silvia vroeg aan Mistir of het lekker taart was. Mistir antwoorde : "Hele lekkere taart en er is nog veel over" Ze zei dat ze ook wel zin had in een lekker stukje taart. Dan kwam Mistir met het antwoord : je zal dan naar de winkel moeten gaan, om zo'n stukje te halen"

 

Toen al onze bezoekers weg waren, begonnen de afleveringen van het leven zoals het is....Op het einde toonde ze de voorstukjes van volgende week en ja, ze zagen zichzelf dus.  Ik ben wel heel blij omdat ik nu gezien heb dat ze tot Mistir haar aankomst zullen uitzenden;  Vind ik leuker omdat ze dan op dezelfde avond op TV zullen te zien zijn. Anders was het alleen Abigail.

 

Waar ik vooral schrik van had is dat Mistir veel aandacht zou krijgen en dan heeft ze het heel moeilijk de dag erna.  Ik had er met haar over aan het praten geweest en vroeg haar om haar best te doen om zondag niet vervelend te zijn. Op haar verjaardag moet ze vooral genieten, maar de dag erna is ze niet meer jarig. Ik moet hier nu toegeven wij zijn nu bijna vier uur en Mistir is al heel braaf geweest, een beetje wild, maar zo kennen wij haar dan ook.  Ik heb haar ook al gezegd dat ze braaf is. Het is ook wel belangrijk om de positieve dingen te zeggen en dan glundert ze, zo van, zie je maar dat ik dit kan.  Ze maakt duidelijk vorderingen wat haar omgaan met aandacht betreft. Ze heeft ook door, dat er hier wel nog feestjes komen en dat er nog mensen op bezoek komen die dan tijd voor haar en Abigail maken.

 

Ik heb deze week geprobeerd om Mistir haar haartjes ook te vlechten en ik moet zeggen, het lukt vrij aardig. Het kan er wel maar een paar dagen inblijven, maar ja, Mistir vindt het trouwens leuker om af en toe af te wisselen en niet weken met hetzelfde kapsel rond te lopen.  Gisteren had ik allemaal kleine vlechtjes gemaakt en ze was er heel blij mee. Wat ik dan wel heel leuk vind, is dat ze heel trots is dat ik dit kan.

 

Er is me vandaag nog iets opgevallen. Gisteren had Abigail van tante een boek van Tiny gekregen. Ze doen nu allebei dat dit geen boek is van Abigail, maar een boek die ze samen hebben gekregen.  Ik heb ze gisteren en vandaag een paar keren horen vragen : " wil je eens voorlezen uit onze boek".  Ben ik echt wel blij om.  Het zijn misschien voor buitenstaanders hele kleine dingen, maar ze vertellen wel hoe hecht hun zussenband is. Ik ben echt wel trots op mijn meisjes.

 

groeten en tot later;

16:08 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.