03-11-06

rechtbank

Hoi,

 

Vandaag was er een rechtbankzitting voor Mistir. Haar geboortedatum is nog altijd foutief en dit probleem zou vandaag voorkomen.  Gelukkig moesten wij er niet zelf naar toe. En als alles goed gaat, krijgen wij ergens volgend week het vonnis toegestuurd. De rechter heeft ons beloofd dat de fouten zullen rechtgezet worden. Op haar officiële Ethiopische geboorteakte stonden drie fouten.  De eerste was de geboortedatum (Mistir is officiëel een jaar jonger, dan in werkelijkheid), haar achternaam is Van Eetvelde John.  En ze is geboren in Addis Abbaba (moet abbeba) zijn. Volgens de rechter bestaat die stad niet en is Mistir nergens geboren. Maar ze hebben ons beloofd om alle fouten recht te zetten en Mistir een nieuwe geboorteakte te geven.

 

Toen ik deze morgen op mijn werk aankwam, leek het wel of sinterklaas was langsgeweest. Er lagen heel wat snoepjes op mijn bureau.  Maar blijkbaar waren ze niet voor mij. En waren ze niet van Sinterklaas, maar van Tante Rommy.  Dank je, tante en een dikke zoen van mijn twee prinsesjes, ze waren er heel blij mee.  Ze vinden het leuk dat ze extraatjes krijgen voor een goed rapport.

 

De meisjes hadden hier anders vandaag wel een baaldag.  Voor de middag was Abigail haar humeurmetertje beneden nul geraakt. Na de middag waren de rollen omgekeerd en was Mistir hier het donderwolkje. Gelukkig had ik daar weinig last van.  Hihi, arme papa,  maar ik moest wel werken.  Ik denk dat het slechte weer wel een invloed had.  Bovendien gaan ze ook wel heel graag naar school. 

 

Ach ja, morgenmiddag bakken we koekjes en daar kijken ze toch wel naar uit.  Is ook best gezellig. 

 

Ik ga nu mijn dametjes in bed stoppen. Nog tanden poetsen en een verhaaltje voorlezen.  Nu ja, voorlezen. Ze beginnen zelf mee te lezen. Alle letters die ze kennen, zeggen ze mij voor. Het is superleuk om te zien hoeveel ze al kunnen. En het verhaaltje duurt nu wel langer, maar is toch wel plezant. 

Tot later

18:33 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.