06-11-06

Terug school

Hoi,

 

Zoals reeds ingeschreven, ben ik dus gisteren naar de boekenbeurs geweest.  De kinderen waren bij Ann en Mety gedropt.  En dus konden wij rustig boeken kijken  en kopen. Het rare is, dat ik nu op zoek ben gegaan naar boeken voor mijn kinderen.  Ze beginnen lezen echt wel leuk te vinden, dus kunnen wij dat alleen maar wat aanmoedigen.  Het was toch wel een hele zoektocht, naar boekjes die niet te moeilijk waren.  Maar ik heb er toch gevonden. Ze waren er heel blij mee en zaten op de terugweg allebei te lezen.  Voor het ogenblik leren ze echt heel wat nieuwe woorden en ging het lezen echt wel vlot.

 

Door het lezen hebben ze nu toch wel nieuwe  bezigheden ontdekt voor tijdens de ritten in de wagen. Ze gaan nu op zoek naar letters en woorden, helaas rijden wij nu altijd veel te vlug (terwijl we vroeger veel te traag reden). Mochten ze nu kiezen dan reden we konstant 20 km per uur (misschien nog minder). 

 

Toen wij thuiskwamen had ik nog wat ondertekenwerk, agenda's, toetsen, dictee, rapport.  En mochten de dametjes hun boekentas klaarmaken, koek, flesje water en sapje. Papa maakte de boterhammen en het fruit klaar.

 

Deze morgen ging het vrij vlot. Alleen had Abigail een enorme huilbui. Bleek dat ze een nachtmerrie had gehad, en wat nog het ergste was ze had ook nog een nachtmerrie van iemand anders gekregen????????????  Arm schaap.

 

Na school waren ze allebei heel opgewekt. Alleen was Mistir een keertje gevallen en had ze een enorme pleister op haar hoofd.  Daaronder zat een grote schaafwonde.  Twee weken geleden had ze een enorme buil op haar hoofd.  Hoe ze aan de schaafwonde komt, weet ik nog niet. Het was nogal een bizar verhaal over vallen en jongens die duwen en op haar lagen???? Ik denk niet dat dit haar laatste valpartij zal zijn. Ze is op zijn minst gezegd een beetje onstuimig.  Gelukkig kan ze wat pijn verdragen.

 

Abigail heeft nu toch wel de slechte gewoonte om tegen iedereen "kieken" te zeggen. We hebben hier nu de afspraak gemaakt dat als ze een lelijk woord zeggen, ze het de eerste keer 10 x moeten schrijven, de tweede keer 20 keer en zo ver.... Mistir antwoordde dat zij alleen maar lelijke woorden zegt, waarvan ze nog niet alle letters kennen.  Dat is wel waar, maar zij zegt meestal de Engelse lelijke woorden, en ze denkt dus dat ze die letters niet kent.  Ik zei haar dat dit wel eens zou tegenvallen, want het gaat niet lang meer duren eer ze alle letters kennen. Bovendien kan ik het nog altijd voorschrijven.

 

Mistir zit nu echt wel een soort test-fase. Gewoon eens kijken wat er gebeurt als je niet doet wat ze van je vragen.  Gisteren toen ik ze in bed stopte, zei ik : "slaap maar vlug, dan zijn jullie goed uitgerust en dan kunnen jullie morgen goed opletten en jullie best doen". Mistir dan : " en als we niet ons best doen".  Mijn antwoord : "dan heb je een probleem, je moet goed opletten voor jezelf want ik kan wel lezen, schrijven  en tellen, maar jij nog niet. Dan gaat iedereen in de klas dit kunnen en jij niet" Toen zweeg ze. Maar zo gaat het altijd, toch maar proberen om eens iets anders te antwoorden dan wat ik zou willen dat ze antwoord.  Gelukkig ben ik wel zeker dat ze wel haar best doet.

 

We hebben gisteren de kinderen nog eens gemeten.  Abigail is 117 cm groot en Mistir 131 cm. Als we nu weten dat ze in september 2005, 116 cm was, is ze dus wel enorm gegroeid. Bijna niet te geloven, 15 cm.  (was vorige winter wel kostelijk, drie verschillende maten winterbroeken heeft ze aan gehad, van 116, naar 122, om te eindigen met 128).  

Ik ga nu het huiswerk eens nakijken en dan genieten van een onspannend avond niets doen.

 

Tot morgen

20:03 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

boekentips Op zoek naar leuke boeken? Kijk eens op www.pluizuit.be
Je kan zoeken op leeftijd, titel, onderwerp, schrijver, ...
Groetjes,
Inge

Gepost door: Inge | 06-11-06

Roze.. Hallo,
Sara is van 23/11/2000.. maar ze zou wel wat ouder kunnen zijn. En ze is geobsideerd door het kleur roze! Ze begint langzaam de bekende figuren te kennen zoals K3 etc.. maar niet via ons, eerder via het school.
Voorlopig is het ons nog bespaard.. enkel Diddle! Die rage hangt mijn strot uit!! bah!
Maar dat gaat ook wel overgaan zeker?

Groetjes,
Vé x

Gepost door: | 07-11-06

Als kind (en nu nog) was ik ook boekengek, en dat kan je alleen maar aanmoedigen! En ze zijn toch zo grappig jouw meisjes! Liefs, Isabel

Gepost door: Isabel | 08-11-06

De commentaren zijn gesloten.