13-11-06

het meneertje met zijn stokje

Hallo,

 

Ik weet het misschien een rare titel en toch....  ik heb deze morgen vernomen dat het meneertje met zijn stokje vorige week overleden is.  En alhoewel ik niet eens zijn naam weet, zal ik of beter zullen wij hem missen.

 

Ik leerde het meneertje kennen toen ik zwangerschapsoefeningen ging doen. Hij zat meestal samen met mij in de wachtzaal bij de kinesist. En dan babbelt een mens al eens. Het meneertje was wel geïntreseerd in mijn zwangerschap en hoopte dat hij me nog eens zou tegenkomen na mijn bevalling. 

En ja, dat gebeurde ook, want terug ging ik naar de kiné en wie zat er terug bij mij in de wachtzaal. Ja, ja het meneertje met zijn stokje. Ondertussen wist ik wel waar hij woonde en kwamen we elkaar al eens tegen toen ik boodschappen deed en hij voor zijn deur stond. Soms stond hij er alleen, soms met zijn vrouw.  Hele vriendelijke mensen.  En altijd heel blij als Abigail bij mij was.

 

Achteraf hoorde ik van zijn buurvrouw dat het meneertje en zijn vrouw heel graag kleinkinderen zouden hebben. Maar hun enige dochter had er geen gekregen.  

 

Toen kwam Mistir en nog steeds deden wij een praatje tegen het meneertje toen wij er voorbij wandelden.  En altijd waren ze even vriendelijk en stelde hun vragen. En echt als je adopteert moet je de meest ambetante vragen beantwoorden en hoor je ook allerlei opmerkingen. Maar bij het meneertje en zijn vrouw waren het altijd heel geïntresseerde vragen, geen domme opmerkingen en tegen allebei de kinderen even lief. (we kunnen dit helaas niet van iedereen zeggen, maar we hebben er leren mee leven).

 

Vorige week viel het me op dat het meneertje niet meer aan zijn deur stond. Elke middag kwam ik hem tegen toen hij het hondje van zijn dochter ging buitenlaten.  Maar vorige week kwam het mevrouwtje het hondje bezoeken. Ik dacht dat meneertje ziek was.  Maar helaas, is hij gestorven. Het meneertje met het stokje, zo noemde Abigail dit meneertje omdat hij altijd een wandelstok meehad zal niet meer aan zijn deur staan. En wij zullen hem missen. 

 

 

Ik hoop in ieder geval dat het mevrouwtje ook nog een keertje aan haar deur zal staan.  Ik wens haar in ieder geval veel sterkte. 

 

Groetjes,

18:14 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Ik leef met je mee. Denk aan de mooie herinneringen. Veel liefs, Isabel

Gepost door: Isabel | 14-11-06

Haarproducten.. .. wat heb je besteld? Sara zou graag haar haar los laten.. maar is nogal moeilijk, is precies Tina Turner ;o)

Groetjes,
Vé x

Gepost door: | 14-11-06

Gisteren eens de foto's van jouw dochterjes op je space bekeken: superschattig!
Maak er nog een mooie donderdag van, groetjes!

Gepost door: Isabel | 16-11-06

Invlechten.. Heb je het haar zelf zo ingevlochten? Knap hoor!
kus

Gepost door: | 16-11-06

De commentaren zijn gesloten.