16-11-06

oef, al donderdag.....

en morgen vrijdag, JOEPIE.

 

Vooral voor Abigail ben ik blij dat het weekend is.  Ze is heel erg moe, haar klierkoorts is dus verrevan genezen.  De voorbije weken liep voor haar alles op rolletjes, maar nu is dit weer wat minder.  Ze heeft toch wel wat concentratieproblemen, en dan sommetjes moeten oplossen.  Niet makkelijk.  Haar lezen neemt wel enorme sprongen vooruit.  Ze zou een ganse dag lezen en schrijfoefeningetjes maken. 

 

Mistir doet het ook fantastisch. Ze doet het echt wel op haar manier. Af en toe zal ze wel iets lezen en iets opschrijven, maar als ze de ganse dag op school heeft gezeten, dan heeft ze het gehad. Huiswerk maken is nog geen probleem, maar daarna wil ze ontspannende dingen doen.  Ik kan het haar niet kwalijk nemen. Ze heeft op een goed jaar, en een nieuwe taal moeten leren, moeten wennen aan ons, ander eten, andere gewoonten,.....  ik denk echt dat ze ook wel wat rust mag nemen.  En ze doet heel goed haar best op school en dat is toch wel voldoende.

 

Mistir was hier trouwens ook terug aan het uitdagen.  Ik vind dit super, maar kan haar dat alleen niet zeggen.  Als ik iets zeg of vraag, krijg ik steevast haar antwoord : " en wat als ik  dat of dat niet doe....   En dan vooral met een blik in haar ogen, wat ga mama hierop antwoorden. Terwij ik heel goed weet dat ze altijd heel braaf doet wat ik haar vraag.  Eventjes proberen, denkt ze dan. 

 

Ze zijn trouwens deze week in de klas bezig met de week van de smaak. Maandag mochten ze fruit meenemen naar school en mochten ze proeven.  Vandaag hebben ze fruitsla gemaakt.  En het moet superlekker geweest zijn, wat ze vonden ook dat we dat thuis ook maar eens moesten maken.  Gaan we zeker wel eens doen.

 

Zaterdag gaan we ook een bezoekje brengen aan de speleotheek. Ze hadden deze week er een briefje van mee op school. En enthousiast dat ze waren,  een plaats waar je speelgoed kan kiezen.  Heb hen toch gezegd dat het speelgoed lenen is.  Maar ik vind het toch wel een leuk idee. Kunnen ze eens spelletjes ontlenen en als het echt leuke spelletjes zijn, kunnen ze die nog altijd vragen aan de sint.  We zullen zien, hou jullie wel op de hoogte.

 

Ik ga nu vlug nog wat strijken..........

 

tot later

 

 

 

20:29 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Veel groetjes! Ik hoop dat Abigail snel weer beter is, want klierkoorts is toch echt geen lachertje. Het is al zo lastig voor een volwassene, laat staan voor een kindje. Ik vind Mistir wel grappig, ze kan maar proberen hé ;-) (dat doe ik soms ook nog hoor!)
Vele groetjes en maak er een fijn weekend van.

Gepost door: Isabel | 17-11-06

De commentaren zijn gesloten.