23-11-06

week van de smaak

Hallo,

 

Ik ben hier eindelijk nog eens.  Maar het is er de voorbije dagen niet echt van gekomen. Een beetje druk gehad, en bovendien ook niet echt veel zin meer om aan mijn computer te gaan zitten.

 

Er zijn hier al bij al toch wel een paar leuke dingen gebeurd.  Niet spectaculair, maar voor mij oh zo heerlijk.

 

Ik heb hier zo'n spelletje met Abigail, en dan doen wij al van als ze iet of wat kon spreken.  Dan zeggen we zo samen, : ik zie je graag, I love you, je t' aime, ich gliebe dich,.........  nu zijn wij dit ook blijven doen nadat Mistir is toegekomen. Alleen Mistir deed niet mee. Is haar goed recht natuurlijk.  En eerlijk,  ik heb liever dat ze het niet zegt, of dat ze het niet meent.  

Maandagavond waren we terug een groepsessieknuffelen begonnen, de meiden onder elkaar.  Abigail begon aan haar ; ik zie je graag,..... en ik deed mee......   En toen deed Mistir mee.  Abigail was duidelijk haar kluts een beetje kwijt, maar na een kleine happering, deed ze verder.   Ik was toch wel blij.  Maar het meest verrassende moet nog komen....

Toen ik gisterenavond haar pantoffels naar boven bracht (voor de zoveelste keer was ze die vergeten) Zat ze bovenaan de trap en begon ze zelf aan het versje, ik zie je graag.  Ik kreeg er echt wel een krop van in mijn keel.  En heb haar toch maar een dikke knuffel gegeven....

 

Deze week was er ook terug een discussie tussen mijn kinderen over Sinterklaas.   Ze vroegen zich af de Sint ook wel bij Xuan zou komen.  Abigail denkt dat hij in haar landje (china dus) niet komt, dus het is maar afwachten of de sint weet dat Xuan nu in België woont.   Maar redeneert ze verder, nu is ze nog klein en zal ze misschien bang zijn. Volgend jaar is ze groter en dan zal de sint zeker bij haar komen, hij zal dan zeker weten dat zij nu hier woont.  Volgens Mistir komt de sint bij alle kinderen en dus ook bij Xuan.  Ze denkt dat ze zelf vorig jaar al speelgoed heeft gekregen.  Wel bizar, vind ik. Maar goed, ik laat ze nu maar in hun waarheid.

 

Ze hebben trouwens deze week een mailtje gekregen van Xuan.   En ze waren er heel blij mee.  Vooral omdat Xuan (waarschijnlijk haar papa of mama) schreef dat ze blij was met hun tekeningen.  Ze hebben dan elk een berichtje teruggeschreven.  Is echt wel ontroerend hoe ze er mee bezig zijn. Vooral hun eigen visie op het ganse adoptieverhaal. 

 

Weten jullie ook wat een repceptie is en een zijwaarde.Twee nieuwe woorden van Abigail.Ze kwam gisteren vertellen dat zij in de turnles moesten springen op hun zijwaarde.  Als ze me dan toonde wat het was "zijwaarts springen" . Ze hadden vandaag een repceptie met drank en gezond eten.... het zal waarschijnlijk een receptie zijn.......

 

Dinsdagavond ook een gesprek gehad met de juf van zedenleer. Ik was vooral benieuwd wat ze in de lessen doen.  De juf was vooral benieuwd naar  het verhaal van Mistir.  Ik heb haar gezegd dat ik het met Mistir zou bespreken en haar de video van de tvopnames en haar albums zou laten meebrengen. Maar alleen als Mistir dit zelf wil. Als ze het meeneemt, dan zal er over gepraat worden en dan moet Mistir dit echt willen. Maar toen ik het haar vertelde, was ze blijkbaar wel heel enthousiast en ze vroeg zelf vanavond om alles klaar te leggen.  Daar was ik dan toch wel blij om.   Het is meestal wel wat gissen hoe Mistir reageert, en echt ik weet het nooit op voorhand.   Maar ben wel blij dat ze aangeeft dat ze de juf ook wel haar verhaal wil doen. De kinderen kennen haar verhaal al, bovendien heeft ze vorig jaar toch wel vrij veel over haar adoptie en biologische ouders in de klas gepraat...... ben ook benieuwd wat ze zelf zal vertellen. 

 

Ik ga nu nog wat  lezen..... tot later.

 

PS. Mistir heeft terug een nieuw kapsel, maar mijn fototoestel heeft het laten afweten. Hoop dat het morgen opgelost is, dan kan ik er een foto opzetten.

 

Alvast een prettig avond,  

 

 

21:28 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Hallo Hallo allemaal,
Ik heb jullie site onlangs bij mijn favorieten gevoegd en nu lees met plezier ik meerdere malen per week jullie avonturen ! Het verhaal van "het versje" heeft me erg ontroerd. Kinderen kunnen vaak zo onverwachts uit de hoek komen, prachtig niet ?! Dat zijn toch de mooiste en belangrijkste momenten in het leven ... .
In ieder geval, doe zo verder, jullie vormen een heel leuk en gelukkig gezin samen !
Groetjes van ons allemaal.

Gepost door: Greet | 24-11-06

Het ontroerde mij ook dat versje... voor Mistir was het vast ook spannend! En ik denk dat Sinterklaas zeker bij kleine Xuan op bezoek zal komen hoor!!!
Veel groetjes nog, Isabel

Gepost door: Isabel | 24-11-06

Wat een prachtig verhaal over dat versje. Wat kan een mama zich mooier wensen...

Lieve groetjes,

Gepost door: François & Nicole | 25-11-06

De commentaren zijn gesloten.