28-12-06

kerstvakantie

Hallo,

 

Hier ben ik weer.  Het is zowat de drukste periode van het jaar. Heel veel werken, heel veel eten, heel wat feesten, van alles teveel behalve slapen dat is wat te weinig.  Maar goed, het is toch wel altijd een hele leuke periode.

 

De vrijdag voor de kerstvakantie hadden de kinderen een feestje op school. Ze moesten ook een cadeautje meenemen. De ouders moesten dus een cadeautje kopen, maar het was voor de kinderen zelf. Vond ik best wel oké, want zo kon ik op zoek gaan naar iets wat de kinderen wel leuk vonden.  De avond ervoor deed ik of ik het cadeautje vergeten te kopen was. Toen gaf Abigail toch wel een heel goed antwoord : "och mama, dat is niet erg, neem onze nieuwe sokken maar en we zullen die in pakken." Ze hadden de dag ervoor allebei nieuwe sokken gekregen.  Vond ik wel lief, maar gelukkig hadden ze wel iets anders mee naar school. Zo was de verrassing nog groter.

 

's Avonds kwamen twee vrolijke meiden de school uit.  Abigail zei : "dank u mama, ik ben zo blij met mijn parfum van Disney" Bovendien hadden we nog een reden om blij te zijn, ze hadden allebei een schitterend rapport. Allebei iets meer dan 90 %.   Geen reden tot klagen, laat de kerstvakantie maar beginnen. 

 

Kerstavond hebben wij bij mijn ouders gevierd. Wat eten en dan vooral cadeautjes uitpakken. Mijn twee meisjes hadden elk een soort spelcomputer van V-tech gekregen.  Ze waren er heel blij mee, alleen kunnen ze nog niet zo vlot lezen en dat maakt het toch moeilijk voor sommige spelletjes.  Ik heb een aankoopbon gekregen voor kleren. Ben ik toch wel heel blij voor. Ik ga wel wachten tot de solden, kan ik waarschijnlijk meer kopen. 

 

We hebben hier deze week ook wel een aangename verrassing gekregen. Een vriend van ons, die heel goede herinneringen heeft aan het boek : Koning van Katoren, van Jan Terlouw, komt nu elke avond een stukje van het boek vertellen.  De meisjes vinden dit echt wel leuk.  En wij zijn een keertje niet van dienst om voor te lezen. Bovendien oefenen ze nu voor het slapen gaan ook de nieuwjaarsbrieven. Wij mogen deze niet horen, maar het is toch belangrijk dat ze oefenen. Dus komt die vriend, gaan de meisjes naar boven om hun tanden te poetsen. Dan roepen ze en gaat die vriend hun helpen bij hun nieuwjaarsbrief. Naar het schijnt gaat het toch wel vlot. En dan roepen ze ons, en luisteren wij samen naar het verhaaltje. Papa bij een van de dochters in bed, en ik bij de andere.  Is echt wel supergezellig.....als er nog kandidaten zijn om voor te lezen, laat maar weten.

 

Deze week hebben wij ook ons uitstapje naar eurodisney gaan boeken. Wij gaan voor drie dagen in maart. Kijk er enorm naar uit.  Wij gaan met de TGV en gaan daar vooral genieten.  Er is nog een kansje dat mijn zus meegaat, zou ik heel tof vinden.  We zien wel.

 

De kinderen zijn enorm uitgelaten vandaag. Maar blijkbaar zijn ze niet de enige.  Gelukkig konden ze deze middag naar een vriendinnetje gaan spelen en ze hebben daar popcorn gemaakt. Volgens Mistir met suiker en volgens Abigail met zout. Ik denk dat er toch een van de twee mis is....  

 

Morgen gaan ze waarschijnlijk gaan zwemmen. Kwestie van wat energie kwijt te raken.  En het is al lang geleden.  

 

Straks ga ik de foto's van de kerst nog op mijn blog zetten.

 

Alvast prettige avond

 

 

19:14 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Angelique en familie,
ik wens jullie het allermooiste toe voor 2007. Heel veel groetjes,
Isabel

Gepost door: Isabel | 31-12-06

Geweldig nieuwjaar toegewenst! En graag tot zaterdag! Je zult ons wel herkennen denk ik? ;o)
Groetjes,
Vé x

Gepost door: | 02-01-07

De commentaren zijn gesloten.