11-01-07

Ethiopisch kerstfeest

Hallo,

 

Het is mij eindelijk nog eens gelukt om iets op mijn blog te schrijven.  Het is hier al superdruk geweest en wij moeten terug wat in onze school-werkritme komen. 

 

Zaterdag was het Ethiopisch Kerstfeest. Het was super.  Het is altijd leuk om mensen te ontmoeten. Ik lees hier heel wat verhalen op blogs en websites en het is altijd heel leuk om die mensen eens in het "echt" te ontmoeten.  Ik heb Veronique ontmoet met haar echtgenoot en dochter Sara. Ik lees haar blog graag omdat de verhalen van Sara heel vergelijkbaar zijn met ons verhalen van Mistir (www.bevertjes.skynetblogs.be)

 

Mistir was erg in de wolken over het feest. Ze vindt het vooral heel leuk omdat ze dan niet "alleen" bruin is. Er liepen op het feest meer Ethiopische kinderen rond dat witte kindjes.  Er stonden springkastelen en er was grime.  Bovendien waren het enjerra's om te eten.  Mistir kon haar lach niet onderdrukken omdat ze zag dat niemand bestek kreeg om te eten.  In Ethiopië eten ze de enjerra's (soort zuurdesem pannekoeken met groenten e. d. op) met hun handen.  Ze nemen met een stuk van de enjerra de groenten op.  Mistir moest wel toegeven dat wij het wel nog deftig konden eten. Behalve een paar vingers die in de saus terechtgekomen waren, had ik niet gemorst.......

 

Mistir heeft trouwens nog een vriendinnetje van het weeshuis teruggezien.  Ze wist niet dat ze ook in Belgie woonden.  Beide meisjes waren echt wel blij..  We hebben ook nog een aantal producten  gekocht voor Mistir haar haartjes en huid (de website staat bij mijn linken).  En ze verkochten er ook parels voor in haar haartjes.  We hebben ook een orthodoxkruisje en wandtapijtje gekocht. Ze reageerde heel emotioneel, is me wel een 10 keer komen vertellen, hoe blij ze hiermee was. Mistir had zo"n kruisje aan toen ze hier aankwam. Een tijdje geleden wou ze dat heel graag dragen, maar ik heb toch wel schrik dat ze dit kwijt raakt. Ik heb haar toen uitgelegd dat ik zou zoeken naar zo'n kruisje en dat ze er dan eentje kreeg. Ze hecht heel veel belang aan het geloof van haar mama (zou orthodox geweest zijn).  Dat kruisje gaat niet meer af. En het wandtapijtje hangt aan haar bed. 

 

Op het eind van de avond heb ik dan voor mijn dames nog een Ethiopisch rokje en topje gekocht. Als jullie het wil zien, kijk dan maar eens naar de foto's.  De avond kon echt niet meer stuk voor Mistir......

 

Alleen op weg naar de auto , liep ze tegen een ijzeren afsluiting.  Gevolg heel veel bloed. Uiteindelijk viel de schade nogal mee, een kapotte lip en kapot tandvlees.  Maar geen tanden uit, geen tanden kapot......  Zondag liep ze hier echt rond met een dikke lip en ging het praten niet zo goed, maar ondertussen is dit ook al geschiedenis.

 

Deze morgen vroeg Mistir : "wanneer is het nu oudejaarsavond". Abigail kreeg er de slappe lach van en probeerde haar uit te leggen dat nieuwjaar begint op oudejaar.  Het was een typische Abigail-uitleg, maar blijkbaar wel begrijpbaar voor Mistir. Ik zei dat ze toen waarschijnlijk teveel gedronken had, dat ze het haar niet meer herinnerd.   Toen ze vanavond thuiskwam zei ze : "mama, je had gelijk van dat drinken, want ik weet nog dat ik veel fruitsap en appelsap had gedronken...."  Wist niet meer wat ik hierop moest antwoorden, maar de figuurlijke taal, het blijft toch wel een "leuk" probleem. 

 

Ik ga de boekentassen klaarzetten, schoolagenda's ondertekenen en dan mijn twee princessen naar hun bed brengen.

 

Tot later en hou jullie allemaal goed,

 

18:00 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Bedankt voor je berichtje in ons gastenboek. Ik ben meteen even op je blog komen kijken. Wat een prachtige dochters heb je!

Gepost door: sofie | 11-01-07

Op weg naar... Lijkt me leuk dat Mistir een vriendinnetje van het weeshuis tegenkwam op het Ethiopisch Kerstfeest!!
Grtjs

Gepost door: François, Nicole, kinderen &... | 12-01-07

Nog es bedankt.. .. voor julie steun en support!
Dit betekent echt wel veel voor ons.
Groetjes,
Bart, Vé en Sara x

Gepost door: | 13-01-07

Fris nieuw design en weer zo'n hartverwarmend berichtje! Ik denk dat Mistir zich inderdaad in de 7e hemel zal gevoeld hebben, zeker met het kruisje en het terugzien van haar vriendinnetje. Heel veel groetjes!

Gepost door: Isabel | 13-01-07

De commentaren zijn gesloten.