14-03-07

nieuwe schoenen

Hey,

 

De dag was hier zonnig begonnen. De kinderen waren om 6 uur al wakker.  Ze vonden het schitterend dat ik ze niet hoefde wakker te maken. En ik ook, want ons Abigailtje heeft nogal eens last van ochtendhumeur.  Maar ze deden het goed.  Toen ik na het douchen terug beneden kwam, was Mistir het haar van Abigail al aan het kammen. Mooier kon niet en we zaten mooi voor op ons schema. Hierdoor hadden we nog tijd om wat te dansen. 

 

Ik stopte een half uurtje vroeger, zodat ik ze kon afhalen op school.  Toen zag ik al dat het mis was. Abigail begon te huilen, ze was moe. De klierkoorts is dus toch niet gedaan. Mistir was een beetje boos, een beetje triest. Ze was blijkbaar naar de taaklerares gestuurd en eigenlijk had ze veel liever geknutseld.  Begrijp ik best, maar heb haar toch proberen uit te leggen dat dit voor haar wel het beste was.  Ze was van menig dat het niet zo erg was als je de lettertjes verwarde.  Ik heb mijn best gedaan om haar uit te leggen, dat dit nu nog niet zo erg is, maar dat ze tegen het einde van het eerste toch wel een beetje vlot moeten kunnen lezen.  Als ik op mijn werk ben, heb ik ook niet alle tijd om de brieven te lezen.  Ik heb het wel wat meer op haar niveau proberen uit te leggen, en denk dat ze het toch min of meer begrepen heeft. 

 

Eenmaal mijn dametjes thuis waren, bleek dat het twee donderwolkjes waren.  Het was echt niet leuk. Ze deden hun best om het hier zo onaangenaam mogelijk te maken.   Om een beetje afleiding te hebben, zijn we dan om nieuwe schoenen gereden. Ze hebben elk een paar sportschoenachtig-iets om mee naar school te gaan. In de winkel hadden ze ook winkxpantoffeltjes en toeval of niet nog in de maten van mijn meisjes. En Mistir heeft een paar roze rucanorslippers en Abigail prinsessesandaaltjes.   Abigail kan door haar kleine voetjes(maatje 28) nog echt terecht bij de kinderschoenen, zoals echte prinsesseschoentjes, sportschoenen van verschillende disneyfiguren. Mistir heeft maat 34, en dat zijn al echte grote-meisje-schoenen. Ze vond dit wel spijtig en ik eigenlijk ook een beetje. Ze is toch nog maar net 6 geworden.

 

Toen wij terug thuis waren, waren ze plots ook terug heel vervelend. En toen maakte mama haar ontzettend boos. Ik had het echt wel gehad om dat moment. En waarschijnlijk was ik ook wel een beetje te boos voor hetgeen ze maar gedaan hadden. Maar dit was de spreekwoordelijke druppel.

 

Resultaat; Abigail aan het wenen, Mistir aan het mokken. Ik liet ze maar wat en begon aan het avondeten.  Tijdens het avondeten was iedereen een beetje onder de indruk en konden wij een rustig gesprek aangaan. Wat ook lukte. Ze vertelde dat ze nogal zenuwachtig waren voor ons tripje naar Eurodisney en dat ze hierdoor wel een beetje vervelend deden.  Ik zei dat dit wel zo kon zijn, maar dat dit niet goed was voor de sfeer, ik wil nog vanalles doen en dat lukt niet als zij vervelend zijn en constant aandacht vragen.   Ze beloofde allebei dat ze braaf zouden zijn. En wat ze beloofden, deden ze ook. Na het eten waren ze samen aan het spelen.  Oef.

 

Morgen en vrijdag hebben ze nog een ganse dag school en zaterdag gaan ze waarschijnlijk naar het karnavalbal. En zondag zijn wij weg.... joepie.....joepie .... en eerlijk kijk ik er ook enorm naar uit. Nu nog hopen dat het wat droog blijft.

 

Nu nog de zwemzakken klaarzetten, en de centjes voor de zeeklas meegeven en we zijn weer klaar voor vandaag.

 

Alvast een prettig avond

 

 

20:08 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Hoi hoi!

Hoop dat je donderwolkjes na een goede nachtrust weer heerlijk kunnen stralen!
't Is ook heel wat he, zo'n reisje in het vooruitzicht!
Ik duim alvast dat het weer een beetje mee wil zitten!
xxx
Chantal

Gepost door: chantal | 14-03-07

Zijn onze donderwolkjes al omgetoverd tot zonnetjes?

Nog een zeer fijn weekend voor heel het gezinnetje!!

Liefs,
Nicole

Gepost door: François, Nicole, kinderen &... | 16-03-07

Leuk het moet toch leuk zijn als je zovoor die kids mag zorgen. Alvsat voor ieder van jullie een heel fijn weekend gewenst.

Gepost door: Geert en Inge | 16-03-07

De commentaren zijn gesloten.