16-03-07

vrijdag

De meisje maken er precies deze week een gewoonte van om op tijd op te staan. Gisteren waren ze er om kwart na zes al, deze morgen om zes uur.  Ze waren voor mij beneden. Toen ik naar beneden kwam was hier al volop koffieklets (of beter melkklets). Ik vond het iets ongelooflijks gezellig hebben. Eigenlijk mag het niet, maar omdat ze vroeg wakker waren, en omdat het vrijdag was , omdat ze supergoedgezind waren, mocht het voor een keertje wel.  Maar helaas nog geen ketnet.

 

Toen ik van onder de douche kwam, zaten ze allebei naar de herhaling van het nieuws te kijken. Blijkbaar heel aandachtig, want ze konden het vrij goed navertellen.  Het weerbericht werd ook bekeken, vooral het weer voor zondag, maandag en dinsdag, regen en koud, ze wisten het mij goed te vertellen. 

 

Het was wel grappig om ze  tegen elkaar bezig te horen.  Het leken twee oude mensjes....

 

Ze waren bovendien nog altijd goed gezind na de school.  Ze hebben trouwens een diploma gekregen van de juf, omdat ze kunnen splitsen tot 10.  Ze waren hier ontzettend trots op.  Bovendien had Abigail geen enkele fout op haar dictee, en daar was ze ook heel blij mee.  Ze doen echt wel hun best en ik kan nu alleen maar zeggen dat ik een trotse mama ben. 

 

Mistir heeft trouwens ontdekt dat lezen leuk is, en ze heeft hier vanavond zo'n 5 pagina uit hun leesboek aan het lezen geweest. Het is enorm, hoe het lezen nu vooruitgaat.  Acht maanden geleden konden ze nog niets en wat ze nu allemaal kunnen.... boeiend om dit mee te maken.

 

Morgen gaan we onze valiezen pakken. Spijtig genoeg kunnen we er terug winterkleren in stoppen. Voor maandag en dinsdag maar 4° brrrrr.  De buitenroetsbanen, ze zullen niet aan ons besteed zijn, daar bibberen we gewoon uit.  Maar naar het schijnt is er binnen ook heel veel te doen en we gaan ons best wel amuseren.

 

Tot morgen en anders tot woensdag.

prettig weekend

 

21:36 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.