10-04-07

de efteling

Hallo,

 

Gisteren zijn we dus naar de efteling geweest. We werden wakker met het zonnetje, dus dat maakte ons alleen maar vrolijker. De meisjes waren superenthousiast en zagen dit nu allebei heel goed zitten.  Alhoewel dit bij Mistir eerst niet het geval is. Als we uitstapjes regelen naar plaatsen waar ze nog niet is geweest en die ze niet kent van op tv, dan heeft ze precies schrik dat het er niet leuk zal zijn.  Vooral schrik dat het allemaal heel rustige attracties zijn. 

 

De knuffels mochten mee en wat mondvoorraad, kwestie van de reis wat aangenamer te maken.  En ze mochten elk een CD meenemen.  Met de CD van K3 luid reden we richting Nederland. Op zich viel de heenreis nogal mee, bijna anderhalf uur.

 

Nog even wachten op vrienden die van de ander kant van België kwamen en dan begon ons eftling avontuur.  We starten heel rustig met een paardenmolen.  Mistir vond dit super en al gauw kwam de bekende vraag : "doen wij dit nog een keertje".  "nu niet, Mistir, hier staan nog heel wat andere attrakties en die zijn ook leuk"

 

Goed, wij dus verder, met het sprookjesbos (of een deel ervan), daarna de kannibaal (dezelde attraktie als de koffiepotten, maar dan kookpotten). Dan deden wij een rondritje op wagentjes.  Dan kwam de achtbaan in het donker, tot grote vreugde van Mistir.  Die kan daar echt niet genoeg van krijgen.  Daarna iets wat omhoog ging, zodat we de omgeving konden zien.  En wat ze dan zagen, alle wilde attrakties waar ze nog opwilden, de achtbaan, de grote schommelboot, de vliegende hollander (daar zijn wij niet opgeweest, gewoon omdat je daar 80 minuten moest wachten)

 

We deden nog de droomvlucht en de DrieD-cinema en dan was het tijd om naar huis te gaan.  De meisjes kregen nog een cadeautje van hun vriendinnetje.  Ze kregen elk een Bratzpop en dat zorgde er toch voor dat ze niet in slaap vielen in de auto.  Ze hebben de ganse tijd aan het spelen geweest met de poppen. Nogmaals dank aan de schenkers,  en het was leuk met jullie erbij.

 

Er is trouwens nog iets wat ik jullie kan vertellen.  Zondag zijn mijn dametjes alleen naar de bloemenwinkel geweest. Ik had ze centen meegegeven en zij zijn een boeket voor mij gaan halen. Super toch.   Het is toch wel eng, die eerste keer dat ze boodschappen gaan doen, boeh, ik vond trouwens dat ze heel lang weg waren.  (terwijl als ik achteraf bekijk op hoeveel tijd ze het traject hebben afgelegd, ze toch doorgestapt hebben).   Ze moesten hiervoor drie keer oversteken. Twee keer op een hele rustige weg, de derde kan iets drukker zijn.  Maar ze deden het goed. Het was trouwens even slikken toen ik ze zag afkomen, hand in hand met hun boeket. Ze waren heel trots. (en ik ook)

 

Deze  morgen is Mistir groenten gaan halen.  Abigail wou niet meegaan.  Ze kreeg centen mee en uiteindelijk gaan ze bij een vriend van ons die een natuurwinkel heeft.  En ze mocht ook de sleutel meenemen.  Ze glunderde gewoon en naar het schijnt kwam ze heel trots in de winkel.  Na de middag zijn ze nog samen eens geweest naar de winkel.  Ze worden groot, mijn meisjes.   

 

Nu zijn ze net vertrokken om te gaan logeren bij hun vriendinnetje. Ze zullen er tot morgen na de middag blijven. Ze waren in ieder geval heel blij.  Hoop alleen dat ze een beetje genoeg slapen.  Het is de eerste keer dat ze bij een vriendinnetje blijven logeren.  Best dus wel een grensverleggende vakantie....

 

Ik weet niet wat ik nu nog ga doen en wat ik morgen ga  doen, maar niet veel denk ik.  Ik ga toch wel aan mijn meisjes denken, stom hé.... maar als ze weg zijn, voel ik me toch wel wat verloren....  

 

Alléé, ga mezelf trakteren op een goede tas koffie.

 

Groetjes,

 

18:03 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.