20-04-07

vrijdag

Het is hier wel een weekje geweest.

 

Dinsdagavond kwam Abigail heel droevig uit de school.  "Misèrie, Misèrie, mama met de Cisse. Ik ben zijn vriendinnetje niet meer. Ik ben nu gescheid".  Ik moet toegeven dat ik net als die twee mama's die bij mij stonden echt moeite moest doen om niet in de lach te schieten. En ze maakte het nog wat erger.  "Het is wel iets, ik ben nog maar 6 jaar en ik ben gescheid".  We kregen er toch wel medelijde mee en waarschijnlijk is ze wel de jongste gescheiden vrouw (volgens haar uitleg toch).  Ondertussen zijn we een paar dagen verder, en blijkbaar zijn ze terug samen. Het zijn moderne tijden, waar alles rap en anders is.

 

Woensdagavond ging Mistir naar de atletiektraining. Ik was dus alleen met Abigail. Toen zette ze zich in de zetel en zei : " mama, kan je me nu eens uitleggen, wanneer het je nu een lief" . Hop, daar gaan we weer.   Wat zeg  je dan.  Ik heb haar dan maar geantwoord, dat als ze groot is, alles zichzelf wel zal uitwijzen.  Blijkbaar was dit voldoende voor haar.

 

Mistir kwam moe terug van haar training en wou eigenlijk direct gaan slapen. Abigail sliep al toen Mistir thuiskwam en dat vond Mistir niet echt leuk. Ze wou Abigail nog een zoen geven.  Het was de eerste keer dat ze niet samen gingen slapen. 

 

Rond 2 uur 's nachts werd ik wakker door het gegil van Mistir.  Ze was kompleet in paniek en vroeg om het licht aan te steken.  Het gesprek dat toen volgde :

M : "waar zijn die konijnen naar toe"

ikke : "welke konijnen"

M : "die konijnen met hun rode ogen die gif in mijn ogen komen spuiten"

ikke : " maar Mistir toch, je hebt gedroomd. Hier zijn geen konijnen en zeker geen konijnen die gif spuiten, die bestaan niet"

M : "maar op de piste liep een konijntje en we mochten er niet aankomen omdat het giftig was. Nu is dat konijntje mij gevolgd met al zijn vriendjes en komt hij nu gif in mijn oogjes spuiten.

Ze is daarna wel vlug terug in slaap gevallen, maar we hebben de ganse dag nodig gehad om haar er ervan te overtuigen dat er geen konijnen waren die gif spoten.  Mistir is er nu wel van overtuigd dat ze nooit een konijn als huisdier zal vragen.  Tja, je kan natuurlijk nooit weten dat dit beestje wraak zou nemen. 

 

Vandaag mochten ze de eerste keer alleen te voet van de school naar de winkel komen waar ik werk.  De eigenaar van de winkel was al even nieuwsgierig dan ik, hoe ze zich onderweg gedragen en of ze zich houden aan de afspraken.  Hij is dus toch stiekem achter hen gaan kijken en hij kon me achteraf vertellen dat ze zich perfect aan de afspraken hebben gehouden. Fijn hé.  Ik heb hen dat ook gezegd.

 

Bovendien hadden ze allebei een heel goed dictee en een hele goede toets.  Het weekend kan dus niet meer stuk. 

Ik ga ze nu nog wat knuffelen en misschien nog een gezelschapspelletjes spelen en tegen dan komt papa thuis en mogen ze gaan slapen.

 

Voor iedereen een zonnig weekend

 

 

18:16 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Al een geluk dat Mistir geen schrik heeft van de paashaas ;-)
Ze zijn echt om op te eten, jouw dochters, als je weet wat ik bedoel :-)

Groetjes en maak er een mooi weekend van,

Isabel

Gepost door: Isabel | 21-04-07

Tja, een nare droom kan voor een kind soms gevolgen hebben hé, maar gelukkig heb jij haar al een beetje overtuigd en Mistir, konijntjes die gif in je ogen komen spuiten bestaan niet hoor!!! Vraag maar aan Lieselotte, zij wil zo graag een konijntje!

Fijn weekend voor een toffe familie

Gepost door: François, Nicole, kinderen &...broertje Addis | 21-04-07

Twee zes-jarigen die samen-alleen (ik bedoel zonder 'grote mensen' erbij) boodschappen doen, samen-alleen van school naar huis..., en dat helemaal 'volgens de regels' doen... 't Is prettig te lezen hoe ze zich met hun tweetjes zo zelfstandig kunnen gedragen. En dan nog goeie schoolresultaten erbij. Misschien toch een identical twin...? :-)
Alleen die konijnenfobie, ik wist niet dat dat ook al bestond?? ;-)
jaak

Gepost door: jaak | 21-04-07

De commentaren zijn gesloten.