30-04-07

verlof

Hoi,

 

Het weekend is terug aan de rug, maar we kunnen nog genieten van twee daagjes verlof. 

 

Gisteren zijn we naar het verjaardagsfeestje van Tuan geweest. Was superleuk. We moesten om 10.00 uur in de binnenspeeltuin zijn. Eerst genieten van een lekker ontbijt.  Dan konden de kindjes gaan spelen en de mama wat babbelen.  Het was wel leuk, onze kindjes waren een internationaal gezelschap. Abigail was het witteke, Mistir en Y uit Ethiopia, L en T uit Vietnam en V uit Cambodja. 

 

Er was ook heel weinig kindjes in de speeltuin.  Gelukkig voor ons (waarschijnlijk iets minder voor de uitbaters van de binnenspeeltuin) 

 

In de namiddag zijn mijn kindjes naar de buitenspeeltuin geweest. Konden ze zich nog wat verder uitleven.  Voor ons Mistir echt nodig, want hoe warmer het wordt, hoe meer energie ze heeft.  

 

Voordat ze gingen slapen kregen zij nog een verhaaltje van een vriend van ons. Die leest nu terug jeugdboeken en als het vakantie of verlengde weekends zijn, komt hij het boek in stukjes vertellen. De kinderen kijken hier echt wel naar uit. Nu leest hij voor uit Moris Besjoer van Anne De vries (denk ik,toch). 

 

Vandaag is Alessandro bij ons.  Hij is het zoontje van mijn zus.  Zijn zusje zou ook meekomen, maar is ziek.  Ze zijn hier ondertussen heel leuk aan het spelen met al de auto's.  Vooral Abigail en Alessandro gaan op in hun spel.   Straks gaan ze naar de speeltuin en ik ga ze begeleiden. Drie kids voor papa alleen, het lijkt me wat veel.

 

Tot later.

 

 

13:08 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

26-04-07

bijna weekend

Hallo,

 

Hier ben ik weer.  Bijna een weekje geleden dat ik nog iets geschreven heb. Maar helaas, ik heb een paar dagen in bed doorgebracht.  Keelpijn, hoofdpijn, koorts...  maar het is voorbij.  Ik behoor inmiddels weer tot de werkende bevolking.

 

Met mijn dochters gaat het prima (behalve het hoesten).  Ze genieten vooral van het goede weer, vooral omdat de topjes nu worden bovengehaald. En dat is super. 

 

Volgend weekend gaat het openlucht zwembad hier open.  En ik hoop dat het dan nog goed weer is, kunnen mijn waterratten zich uitleven.

 

Voor de rest is het ier een vrij gewone week geweest.  Ze gaan heel graag naar school en genieten nu ook allebei dat ze kunnen lezen.  Mistir gaat nu af en toe naar de taakleerkracht en ze maakt een enorme vooruitgang.  Ze begint ook graag te lezen, want af en toe zit ze nu op haar eentje in een boek te lezen.  Is natuurlijk wel super. 

 

Ze zijn nu volop bezig met het schoolfeest. Ze mogen er niets van vertellen, maar ons Abigail kan echt haar mondje niet houden.  Ze zit dan zo enthousiast te vertellen, terwijl Mistir dan met een hele boze blik naar haar kijkt (zo van ja,ja vertel maar alles).  Het is wel grappig. 

 

Abigail heeft het ook terug bijgelegd met Cisse. Het is terug in orde en ze gaan terug trouwen. Maar dan nog een paar jaar wachten (oef). Het is eigenlijk wel leuk om die twee bezig te zien. 

 

Ze gaan ondertussen ook samen naar de winkel. Toen ze terugkwamen vertelde Abigail dat ik heel rijk ging worden. Moet eerlijk zeggen dat ik hier wel heel benieuwd naar was.  Ze hadden 1 briefje (van 20 euro weliswaar) meegekregen. Maar Abigail had er wel mooi voor gezorgd dat ze nu twee briefjes hadden en zelfs nog stukken.  Ik heb dan samen met haar het geld zitten tellen. En ik moet toegeven, ze was ontgoocheld omdat ze nu toch minder meehad. (wou ergens ook dat haar theorie klopte, man, man man, wou zou ik veel gaan schoppen).

 

Morgen heb ik een afscheidsfeestje van mijn baas, maar ik probeer om zaterdag nog eens een berichtje te posten.

 

Hou jullie allemaal goed en geniet van het zonnetje en van de vriendschap.

 

Groetjes,

 

 

19:52 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

20-04-07

vrijdag

Het is hier wel een weekje geweest.

 

Dinsdagavond kwam Abigail heel droevig uit de school.  "Misèrie, Misèrie, mama met de Cisse. Ik ben zijn vriendinnetje niet meer. Ik ben nu gescheid".  Ik moet toegeven dat ik net als die twee mama's die bij mij stonden echt moeite moest doen om niet in de lach te schieten. En ze maakte het nog wat erger.  "Het is wel iets, ik ben nog maar 6 jaar en ik ben gescheid".  We kregen er toch wel medelijde mee en waarschijnlijk is ze wel de jongste gescheiden vrouw (volgens haar uitleg toch).  Ondertussen zijn we een paar dagen verder, en blijkbaar zijn ze terug samen. Het zijn moderne tijden, waar alles rap en anders is.

 

Woensdagavond ging Mistir naar de atletiektraining. Ik was dus alleen met Abigail. Toen zette ze zich in de zetel en zei : " mama, kan je me nu eens uitleggen, wanneer het je nu een lief" . Hop, daar gaan we weer.   Wat zeg  je dan.  Ik heb haar dan maar geantwoord, dat als ze groot is, alles zichzelf wel zal uitwijzen.  Blijkbaar was dit voldoende voor haar.

 

Mistir kwam moe terug van haar training en wou eigenlijk direct gaan slapen. Abigail sliep al toen Mistir thuiskwam en dat vond Mistir niet echt leuk. Ze wou Abigail nog een zoen geven.  Het was de eerste keer dat ze niet samen gingen slapen. 

 

Rond 2 uur 's nachts werd ik wakker door het gegil van Mistir.  Ze was kompleet in paniek en vroeg om het licht aan te steken.  Het gesprek dat toen volgde :

M : "waar zijn die konijnen naar toe"

ikke : "welke konijnen"

M : "die konijnen met hun rode ogen die gif in mijn ogen komen spuiten"

ikke : " maar Mistir toch, je hebt gedroomd. Hier zijn geen konijnen en zeker geen konijnen die gif spuiten, die bestaan niet"

M : "maar op de piste liep een konijntje en we mochten er niet aankomen omdat het giftig was. Nu is dat konijntje mij gevolgd met al zijn vriendjes en komt hij nu gif in mijn oogjes spuiten.

Ze is daarna wel vlug terug in slaap gevallen, maar we hebben de ganse dag nodig gehad om haar er ervan te overtuigen dat er geen konijnen waren die gif spoten.  Mistir is er nu wel van overtuigd dat ze nooit een konijn als huisdier zal vragen.  Tja, je kan natuurlijk nooit weten dat dit beestje wraak zou nemen. 

 

Vandaag mochten ze de eerste keer alleen te voet van de school naar de winkel komen waar ik werk.  De eigenaar van de winkel was al even nieuwsgierig dan ik, hoe ze zich onderweg gedragen en of ze zich houden aan de afspraken.  Hij is dus toch stiekem achter hen gaan kijken en hij kon me achteraf vertellen dat ze zich perfect aan de afspraken hebben gehouden. Fijn hé.  Ik heb hen dat ook gezegd.

 

Bovendien hadden ze allebei een heel goed dictee en een hele goede toets.  Het weekend kan dus niet meer stuk. 

Ik ga ze nu nog wat knuffelen en misschien nog een gezelschapspelletjes spelen en tegen dan komt papa thuis en mogen ze gaan slapen.

 

Voor iedereen een zonnig weekend

 

 

18:16 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

16-04-07

terug school

Hey,

 

De eerste schooldag na de vakantie zit erop.  De meisjes waren heel blij dat het terug school was en waren dan ook op tijd (zeven uur) wakker en vooral heel vrolijk. 

 

Toen ik ze om half vier terug ging  halen, waren ze nog vrolijker.  Ze mogen van hun juf zedenleer nu vrijdag hun lievelingskleren aandoen. Helaas ging de vrolijkheid over toen ze van mij te horen kregen dat hun lentefeest kleren niet mochten aandoen.  Het zou er mooi voorkomen, volledig in het wit.....   Ze mogen wel een foto meenemen, maar ze beslisten allebei dat ze nog wel lievelingskleren hebben en ik zal vrijdag dus wel zien wat ze hebben gekozen. Ben dus benieuwd.

 

Ze hebben blijkbaar ook een stagaire in de klas en ze gaan woensdag tuinkers zaaien. Hiervoor moeten ze een botervlootje of iets in die aard meenemen.  Abigail haalde hierop een grote doos (lees, de grootste doos die wij hebben) uit de kast. Hier kon dus veel in. Ben er toch wel zeker van dat dit niet de bedoeling kan zijn.  Spijtig voor haar, maar het wordt een kleiner modelletje.

 

Deze middag vertelde een collega dat ze vorige week mijn kinderen was tegengekomen toen ze boodschappen aan het doen waren.  Ze vond het superleuk om ze tegen elkaar zo bezig te zien. Abigail was blijkbaar ne ferme uitleg aan het geven, die Mistir dan voorzag van commentaar. Kan me levendig voorstellen wat ze bedoelde, maar het is natuurlijk wel leuk als andere mensen lieve dingen over mijn kinderen zeggen.  Soms vraag ik me ook wel af, wat ze nu nog tegen elkaar kunnen vertellen.... ze zijn 24 op 24 uur bij elkaar.

Maar ach, het is wel leuk dat ze het zo goed met elkaar kunnen vinden.

 

Mistir is ondertussen ook gewisseld van kapsel. Ze heeft terug kleine vlechtjes en ziet er nu ook terug wat jonger uit. Geen extensions meer, waar door het ook wat minder weegt (vooral als het nat is) , wat rapper droogt na het douchen, zwemmen, in bad gaan en waterpret. Ze was weer eens best tevreden.  

 

Voor de rest geen nieuws meer, en wens ik iedereen een prettig avond en een goede, niet al te warme nacht.

 

 

20:03 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

15-04-07

help hoe zet ik die foto erop

hoe kan ik de foto's van dit weekend hier opzetten?

20:11 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

eventjes tante silvia aan het woord

hallo abigail, mistir, angelique en john,

 

zoals afgesproken met mama zal ik hier nu eens schrijven over het afgelopen weekend.

vrijdagavond na het ziekenhuisbezoek van opa zijn ze hier allemaal doodmoe thuisgekomen. Dus na wat gepraat met alessandro en kyana tanden poetsen, en naar bed.

zeer goed geslapen maar om 6u15 stonden ze met z'n allen al aan ons bed om te vragen wanneer ze op mochten staan. aangezien het de vorige avond laat was heb ik ze wijselijk nog naar bed teruggestuurd en hebben ze geslapen tot rond 7u30.

Na het ontbijt een dvdke bekeken maar bij sommige (lees mistir en kyana ) kwamen de kriebels om buiten te spelen. gras droog dus ga maar.

veel gefietst en met de jeep gereden.

smiddags heel goed gegeten, allemaal

na het eten wat rustig gezeten maar nadien hebben we tikkertje gespeeld met een waterpistool en wie laatst overbleef mocht het pistool hebben en mocht nu iedereen nat maken. super was dat.

daarna heb ik mijn kwaliteiten als schoonheidsspecialiste bovengehaald en heb ik hun nageltjes (voetjes en handjes) gelakt en klevertjes opgehangen. Als je dan weet dat ik zelf een dochter heb , hier nog een nichtje van mij was en dan abigail en mistir kan je wel denken dat ik een aantal uurtjes zoet ben geweest.

s'avonds hebben ze met zijn vieren in bad geweest en het was superleuk en lachen, niet normaal. daarna hebben we uno gespeeld en nog een ander gezelschapsspelletje.

 

goed geslapen

zondagmorgen kwam papa hen al vroeg halen en hebben we niet zoveel meer uitgehaald.

het is hier stil nu maar het was een plezante drukte dit weekend hier.

abigail en mistir ik hoop tot vlug nog eens want ik vind het super als julie hier logeren en alessandro en kyana ook

liefs,

 

tante silvia en nonkel pascal

20:10 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

11-04-07

terug

Hiephiephoi,

 

Mijn kindjes zijn terug thuis. Zot hé, maar ik heb ze gemist en zij mij ook een beetje. Mistir vloog me hier letterlijk om de hals en daarna kreeg ik de nodige zoenen van Abigail.  Leuk hé. 

 

Het was hier deze morgen echt heel stil. Rond 17.00 uur waren ze terug, en eigenlijk is het vrij stil gebleven. Ze waren, zoals voorspeld toch vrij moe.  Hoe waren wij vroeger ?????

 

Wij hebben hier nog wat pudding gemaakt en rond half acht zijn ze gaan slapen. Ben wel benieuwd om welk uur ze me zullen wakker maken.  Ik wed rond 7 uur. 

 

Vrijdag moet mijn vader geopereerd worden aan zijn hand, hij moet hiervoor een nachtje op logement in het ziekenhuis.  Wij gaan hem vrijdag in de late namiddag een bezoekje brengen en waarschijnlijk gaan mijn kindjes dan mee met oma (kwestie dat oma niet alleen in haar huis moet zitten, mama mag dat wel). Zaterdag zullen zij waarschijnlijk bij mijn zus zijn en zoals we vandaag afgesproken hebben zullen wij hen zondagmorgen gaan ophalen.  Maar we zien wel.  

 

Voor morgen hebben we nog geen plannen, maar ik denk dat ik het rustig hou.  Mistir is hier trouwens heel flink aan het hoesten.  Ik zou het liefst hebben dat ze daar maandag vanaf is. Dan mogen mijn knuffelmeiden terug naar school en dat vinden ze precies niet echt spijtig.  Nog twee maanden en dan is het grote vakantie.  Zit het eerste leerjaar er al op.....wat gaat een jaar toch vlug. 

 

Groetjes,

 

21:11 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |