30-05-07

haartjes

Hey,

 

Jullie  kunnen dit waarschijnlijk niet geloven, maar ik heb een grote blaar om mijn linkerwijsvinger van het vlechten.  En ik heb nog niet eens gedaan.

Mistir had van vorige week haar haartjes los.  Nu zal dit waarschijnlijk de laatste keer zijn dat het zolang niet gevlochten geweest is.  Wij hebben hier ferm mogen kammen.  En dat hebben wij ook alle andere dagen gedaan.  Maar het was echt niet te doen.  Ik heb zelfs een kam die hierdoor een paar tanden mist. 

 

Maar goed. Ons Mistir heeft terug vlechtjes.  Alleen moet ik nog een stukje doen. Maar ze moest gaan trainen.  Het losse haar is op een staartje (voor degene die zouden denken dat ze er maar raar bijloopt.....) Wij hebben trouwens ook ontdekt dat Mistir nu langer haar heeft dan Abigail. Mistir vond dit wel super.

 

Wij waren ook van plan om deze middag te gaan picknicken. Maar toen wij gisteren de weerberichten zagen, leek dit geen goed idee. Van de verwachtte regenbuien was deze middag geen spoor te bekennen, maar eigenlijk was het best koud. Maar uitstel betekent geen afstel. De eerste woensdag dat het weer oké is, zijn we weg.

 

Nog 5 keer slapen en mijn dames zijn weg. Boehoe, ik ga ze missen (maar ga dit hier niet te luid zeggen). Het zal hier in ieder geval heel, maar dan ook heel stil zijn. 

Nu nog duimen dat het weer wat warmer en droger wordt.  Ik ga volgende week, wel elke dag meedelen wat ze hebben gedaan. En uiteraard als ik hun briefjes  krijg, zet ik ze op mijn blog. (heb dit al aan hun gevraagd en zij hebben hier geen probleem mee).

 

Ik ga nu afsluiten, want nog 5 minuutjes en ons Mistir is terug. Dan nog iets eten en drinken, in bad, tandenpoetsen en gaan slapen.

 

Tot morgen.

 

19:25 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

29-05-07

slang en spin

Hier ben ik weer.  Mijn dochters waren deze morgen allesbehalve uitgeslapen. Mistir was gisterenavond heel moeilijk in slaap geraakt, en had hierdoor Abigail ook wakker gehouden. Super hé. Ze waren allebei niet echt te genieten deze morgen. Kan gebeuren.

 

Maar toen ik ze om half vier ging halen van de school waren ze heel vrolijk. Ze hadden blijkbaar een leuke dag gehad. 

 

Toen wij aan tafel zetten, deed zich volgende conversatie voor :

Mistir : "mama, wij hebben een slang, hé"

Ikke : "een wat"

Abigail : "ja, mama wij hebben een slang..... een tuinslang.

 

Hierop volgde een lachbui.  Mijn dames vonden het super dat ik dit niet doorhad.

Daarna,

Abigail :"mama, ik heb eens een spin gegeten"

ikke weer : "dat denk ik niet"

Mistir daarop : " en ik ook, ik heb ook een spin gegeten..... een suikerspin.

 

Grote hilariteit bij de meisjes... en eerlijk, ik vond het ook wel grappig. Van wie zouden ze dit gehoord hebben ?

Ze mogen morgen hun grapje nog eens met papa uithalen. 

 

Deze avond was het trouwens pyamafuif in de dansles en Abigail mocht een vriendinnetje meenemen. Weet je wie ze meenam.... ja, juist Mistir. In hun pyama, met knuffel en kussen waren ze weg. Het was wel schattig om al die meisjes en jongetjes (zijn wel in de minderheid, maar er zijn er wel) te zien in hun pyama en slaapkleedjes.

 

Nu liggen ze al een tijdje in bed.  Volgende week maandag vertrekken ze voor een schoolweekje naar de zee.  Ze kijken er alvast naar uit. En eerlijk, het zal hier stil zijn.  Maar ze zullen zich amuseren en weet je, ze zullen hun eerste brief naar ons schrijven. Dit is toch iets om naar uit te kijken.... wat zullen ze schrijven.  Ik laat het jullie zeker weten.

 

Nu nog wat lezen en dan zit de eerst werkdag er terug op. 

 

Gegroet,

 

20:07 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

28-05-07

lentefeest

deurtanteklein

 

Dank je wel, tante Silvia, Nonkel Pascal, Alessandro en Kyana... Omdat we in jullie huis en tuin ons feestje mochten vieren. En bedankt voor de leuke versiering.

Abigail en Mistir

 

 

Hey iedereen,

 

Een beetje slaperig zit ik hier achter mijn pc.  Maar we hebben een leuk feestje gehad. En de weergoden waren ons gunstig gezind. Voor iedereen die meeduimde voor goed weer, de duimen hebben geholpen.

 

Om 11.00 uur was de meneer met het springkasteel bij mijn zus, dus tegen dat we aankwamen konden de kinderen springen.  Ondertussen konden wij de tafels klaarzetten en een beetje organiseren... waar zetten we het drinken, waar het eten,....

 

Een uurtje later waren we klaar. En weet je, toen hebben wij ons ook een beetje uitgeleefd op dat springkasteel. Een beetje ontladen..... maar 't was superleuk. 

 

Rond 16.00 werden onze bezoekers verwacht en iedereen kwam zo goed als samen binnen.   De kinderen kregen hele leuke cadeautjes en hele mooie ballonen (met dit laatste hebben ze zich vandaag al super geamuseerd, zo'n grote ballonen hebben ze eigenlijk nog niet gehad, en ze hebben ontdekt dat ze er kleine poppetjes kunnen aanhangen die dan precies in een luchtballon zitten). 

 

Tussen het eten en drinken door, waren de kinderen de hele tijd op het springkasteel.  Ze zijn allemaal heel braaf geweest, we hebben ze ook niet veel gezien.

 

Om kwart voor negen begon het te regenen, maar hier hebben wij weinig last van gehad.  Het laatste uurtje dat het springkasteel erstond, waren het vooral de grote kinderen die er op stonden.  Ze kwamen het springkasteel om kwart voor tien halen en dat vond ik wel jammer, bovendien was het kasteel heel nat.

 

Rond 10.00 uur waren de meeste mensen naar huis en konden wij beginnen aan het opruimen.  Met mijn zus, schoonbroer, ouders, nog een vriend en wij ging dit eigenlijk heel vlot. Rond 23.00 uur konden wij naar huis rijden.  Ik vond het een superleuk dagje.  De kinderen hebben zich goed geamuseerd met hun vriendjes, en dat was toch de bedoeling

 

Bedankt voor de mensen die naar het feestje gekomen zijn, voor cadeautjes, centjes, kaartjes, felicitaties.....Superbedankt

De foto's komen nog. Maar doordat ik het heel druk had met eten klaarzetten, drank klaarzetten, bedienen,.... heb ik geen tijd gehad om foto's te maken. Maar onze nonkel pascal zal zijn foto's doorsturen. 

 

Groetjes,

 

 

14:17 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-05-07

Help

Dacht ik deze morgen na een telefoontje van mijn vader. Niet dat hij iets ergs te melden had, enkel dat het zondag gaat regenen. 

 

Zondag geven we een feestje voor het lentefeest van Abigail en Mistir.  Dit zou doorgaan in de tuin van de grootouders.  Voor de kinderen huren wij een springkasteel.  Maar als we Frank en Sabine mogen geloven, gaat het zondag dus af en toe regenen, en bovendien maar 14 graden warm zijn. Dit is iets te fris om in de tuin in tenten te gaan zitten. 

 

Dus gingen we op zoek naar een noodplan.  We konden een zaaltje van een vriend gebruiken, alleen kunnen de kinderen niet buiten.  Maar toen had mijn zusje een geweldig idee. Wij mogen haar garage en huis gebruiken. En dan kan het springkasteel toch komen.  Supersuperbedankt zusje.  

 

Dus het feestje kan doorgaan.  Mijn dag kan niet meer stuk.

 

Ik ben hier aan de laatste voorbereidingen bezig. Nog een aantal spulletjes klaarzetten. De meeste boodschappen zijn gedaan. Morgen nog eens alles overlopen en dan inladen en wegwezen.

 

Ik heb deze avond ook Mistir haar vlechtjes losgemaakt.  Het ging vrij moeilijk. Morgen mogen haar haartjes eens volledig los blijven en zaterdagnamiddag zal ik haar een nieuw kapsel geven.  Ik weet nog niet hoe ik het ga doen. Het blijft een verrassing.

 

Vanavond zijn ook Gerty en Tabitha vertrokken om hun dochters te halen in Ethiopie. Wij zullen zeker eens aan hun denken. Wie hun verhalen wil volgen, de links staan hiernaast.

 

En nu ga ik mij een lekkere tas koffie uitgieten en daar echt van genieten.  Ik hoop trouwens dat ik vanacht goed kan slapen. Neen, Abigail heeft mij niet wakker gehouden door het hoesten.  Neen, ze zijn hier in de buurt aan een weg aan het werken. En het moet af, gevolg ze blijven heel lang doorwerken (minstens tot 23.00 uur en om 5 uur zijn ze opnieuw begonnen).  Ik zal wel zien.

 

Allée mijn koffie staat te wachten.

Tot morgen

 

20:09 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

23-05-07

Hiep hiep hoera

En we drinken er eentje op... nu maak ik jullie nieuwsgierig zeker.

 

Dan moet je eens op de website van Nicole en François gaan kijken. Ze hebben vandaag het verlossende telefoontje van Ray of Hope gekregen (Voor de leken, zij kregen hun toewijzing.

 

nu klikt iedereen hier weg.   Kan ik ondertussen toosten.

 

Van de hele bende hier willen we trouwens iedereen die vandaag een toewijzing kreeg, proficiat wensen. 

 

 

 

Hier op hun thuisfront is er niet echt veel gebeurd. Ik begin met het slechte nieuws... er ligt er hier weer eentje te hoesten. Nu is Abigail aan de beurt. Hoop dat dit weer geen slapeloze nacht wordt.  Zou de derde keer zijn deze week en dat is toch niet echt bevorderlijk voor mijn humeur.

 

De meisjes waren anders wel heel vrolijk.  Blijkbaar hadden ze een leuke voormiddag op school gehad.  En hadden ze een hele goede toets gemaakt. Abigail zou alles juist hebben en Mistir maar twee foutjes. We moeten echter tot vrijdag wachten om hun resultaat te zien.  Dan krijgen ze hun toetsen mee op te ondertekenen.

 

Morgen gaan ze zwemmen en deze keer gaan ze naar het openluchtzwembad. Dit is blijkbaar voor hen super.  Ik vermoed dat dit komt omdat ze dan veel langer in het water zijn. Het zwembad ligt maar op een paar honderd meter van school. Het binnenzwembad is een verplaatsing met de bus van zo'n 10 km. 

 

Abigail is hier trouwens in een heel vrijgevige bui. Mistir heeft haar winx-kussen gekregen en mag het een tijdje in haar bed laten liggen. Bovendien heb ik van iemand kleren gekregen. Doordat Mistir hele lange benen heeft, passen de broeken, rokjes en kleedjes niet. Maar Abigail heeft alle t-shirts en topjes mooi verdeeld.  Er bleef echter een t-shirt van K3 over. En die heeft Abigail spontaan aan Mistir gegeven toen ze terugkwam van haar atletiektraining.  Ik vond het superontroerend.  Echt waar.  En Mistir gaf Abigail een superknuffel. Wat kan het leven toch mooi zijn. 

 

Ik ga nu naar Emma gaan kijken. Geniet van jullie avondje.

 

Groetjes,

 

21:37 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

22-05-07

ziek

Hallo,

 

Ik wou gisteren nog even op mijn blog schrijven, maar helaas, helaas..... na mijn heel interesante studienamiddag, ben ik net iets te lang blijven nakaarten met een aantal collega's. 

 

Ik kwam dus thuis, toen het bijna bedtijd was voor de meisjes.   Mistir lag in de zetel onder een dekentje.  Veel te stil naar haar doen.  Ze vertelde dat ze zich een beetje moe voelde.  Kan gebeuren, zeker.

 

Maar toen ze in bed lag, heeft ze de hele nacht liggen hoesten.  Niet te doen. Wat ik ook probeerde, hoestsiroop, etherische olie, water drinken...... het hoesten bleef.

 

Tussen slapen, wakker worden van het hoesten, lag ik een oplossing te bedenken voor het geval Mistir niet naar school kon.  Ik moest zeker gaan werken, John heeft de vroege, dus die is weg tegen dat wij opstaan.  HIj kan ook moeilijk Mistir wakker maken om te zien of ze wel naar school kan.

 

Tegen dat mijn wekker afliep, had ik toch een paar ideeën.  Met mijn wallen onder mijn ogen, ging ik naar beneden. Gevolgd door Mistir die er ook wat oogcrème kon gebruiken.  Maar Abigail was hier de vrolijkheid zelve.  Ze vond het tof dat Mistir niet had liggen hoesten, jaja 't is een goed slaperke, ons Abigail. 

 

Maar ons Mistir is een sterke.  Ze wou naar school en ze zou zich niet laten tegenhouden door wie dan ook.  Zo kennen we haar...... Ik heb toch maar vlug in haar schoolagenda een berichtje voor de juf geschreven. Als Mistir ziek, of moe, werd, mocht ze me bellen.

 

Maar geen telefoon. Maar de brooddoos van Mistir was vanavond nog evenvol als toen wij ze deze morgen in haar boekentas stopte.   Het avondeten lukte ook niet echt.  Maar ondertussen liggen ze in bed, en ik hoor haar niet hoesten.  Duim, duim, duim, dat ze zich morgen veel beter voelt.  Een nachtje goed slapen, kan wonderen doen.

 

Voor de rest niet veel te melden.  Ik heb een nieuwe link bijgevoegd. Alain en Ilse hebben vorige week een toewijzing van een zoontje Semeon gekregen. Jullie kunnen hun verhaal volgen als jullie de link aanduiden.

Ik hoop voor hen dat ze hun zoontje vlug mogen gaan afhalen. Ik ga ook nog extra duimen voor een aantal mensen die kans maken om deze week ook (opnieuw) papa en mama te worden. 

 

Groetjes en tot later.

21:49 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

17-05-07

song

Naar de volgenden link gaan en naar het nummer "when loves take you in" luisteren en kijken.

http://opwegnaar.skynetblogs.be/

22:11 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |