14-06-07

Mistir

Hoi,

 

Het is hier deze week een beetje hectisch geweest.  Dat is ook de reden waarom ik niets meer geschreven heb sedert vrijdag.  Ik heb trouwens heel lang nagedacht of ik dit verhaal wel op mijn blog zou zetten.  Maar doordat ik zelf zo'n verhaal gelezen heb, vind ik het misschien beter om het toch op te schrijven. Misschien zijn er nog mama's die dit ook meemaken met hun dochter (ik hoop van niet, natuurlijk).

 

Zondag zat Mistir in bad.  Omdat ze hier een weekje weggeweest waren viel me het enorm op dat haar linkerborst wat opgezwollen stond.  Ik was toch wel een beetje geschrokken.  Dus ben ik maandag maar naar de huisarts gegaan. Hij dacht dat Mistir aan het begin van haar puberteit stond.   Eigenlijk was dit iets wat ik niet wilden horen, maar waar ik ook al aangedacht had. 

 

Dus zijn we dinsdag naar het ziekenhuis geweest voor een echo. Die arts daar zei dat ik me nergens zorgen over hoefde te maken, mijn dochter kwam nu eenmaal in haar puberteit. Ik antwoordde hierop dat ze maar 6 jaar was. Dit vond hij blijkbaar wel een reden om me zorgen te maken. 

 

Morgen moet ik nu bellen naar het uz om een afspraak te maken om Mistir grondiger te onderzoeken.   Ik hoop dat we vlug mogen gaan want zowel Mistir als ik vinden dit toch niet simpel. 

 

Ik heb geprobeerd om haar heel duidelijk uit te leggen wat er in haar lichaam gebeurd en wat de gevolgen hiervan zullen zijn.  Ik weet dat, als zou blijken dat ze in haar puberteit zit, ze dit ook kunnen tegenhouden met medicijnen.  Ik vind het toch wel belangrijk als ze dingen moet innemen of spuitjes krijgen, dat ze heel goed weet waarom en wat de gevolgen zijn als ze dat niet doet. 

 

Ik hou jullie zeker op de hoogte.

 

Nu eventjes iets over zaterdag. Het was super in Technopolis. De nieuwe afdeling is echt een aanrader en de meisjes hebben zich supergeamuseerd. Ze vonden echt wel alles heel leuk.  Ze konden er stappen met olifantpoten, eendepoten (denk ik toch). Ze konden onder de grond kruipen en zien welke dieren er in de grond leven.   De meisjes hebben dan gewinkeld, pizza's gemaakt, een autowiel verwisseld, getankt... eigenlijk teveel om op te noemen. Bovendien kregen wij nog een cadeautje van de krant (waar we de tickets mee hadden gewonnen).  Een zakje met daarin twee DVD's, een musticd, twee stripboeken, twee knuffels en twee uurwerkjes. De dag van mijn dames kon niet meer stuk.

 

Zondag was echt een baaldag.  Ze hadden allebei last van ontwenningsverschijnselen van hun zeekamp.   Bovendien hebben ze die week echt wel veel te weinig geslapen en dat hebben wij geweten.  Maar ja, dat hoort er nu ook bij. 

 

De valiezen staan inmiddels terug op hun plaats. De kleren liggen gewassen en gestreken in de kast.  Maar de verhalen blijven komen. Een ding is wel duidelijk, ze hebben zich die week heel goed geamuseerd. En ze hebben heel veel gegeten.  Vooral voor ons Abigail is dit heel wat. (zij is wel een heel slecht etertje)

 

Nu ga ik nog wat lezen en dan mijn bed induiken zodat ik morgen goed uitgerust naar the Scène kan gaan kijken.  Moet vooral mijn keel wat sparen dat ik heel goed kan meezingen (degene die naast mij staat, zal het geweten hebben - hihihihi)

 

Groetjes

21:23 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Goh, Angelique. Wat er met Mistir gebeurt, daar heeft Inge ons ook voor gewaarschuwd een paar weken geleden (vermits wij ook voor een iets ouder meisje gaan). We moesten heel alert zijn voor tekenen dat de puberteit zat aan te komen (erg hard groeien, humeurig en tenslotte uiterlijke kenmerken) Ik ben er alvast veel over beginnen lezen en weet dat dit te remmen valt met medicijnen. Maar het is allemaal wel een heel moeilijk vatten voor een zesjarig klein meisje.
Veel sterkte!
En moest je het vervolg niet op je blog willen zetten zou ik graag hebben dat je me misschien mailt over hoe jullie dit verder aanpakken. Als je wil natuurlijk
Liefs, Tanne&Co

Gepost door: Tania | 14-06-07

Technopolis en puberteit Hallo, bizar dat we elkaar zaterdag niet tegenkwamen in Technopolis, ook wij hadden gratis inkomkaartjes gewonnen en liepen daar met onze 2 Ethiopische kapoenen rond.
Als je wil mag je mij ook op de hoogte houden van hoe het puberteitsgegeven zich verder ontwikkelt. Onze dochter is 8 en ik ben me ervan bewust dat dit hier misschien ook niet meer zover weg is.
We waren deze week bij de orthodontist en onze dochter is tanden aan het wisselen die normaal rond de 10-11 jaar gewisseld worden. Ik schrok toch ook effe.
Groetjes
Edwine

Gepost door: Edwine | 14-06-07

Hoi,

blijkbaar ben je echt niet de enige! Mijn nichtje van 5! is ook al zover... het is echt een tendens aan het worden. Hopelijk weten ze in het UZ raad.

Groetjes!

Gepost door: Isabel | 18-06-07

De commentaren zijn gesloten.