28-06-07

Bijna vakantie

Hallo,

 

Deze week is hier heel rustig verlopen (behalve dat mijn kinderen heel druk waren).  Maar ik had dus weinig te vertellen. 

 

Maar gisteren mocht ik naar het oudercontact gaan.   Mijn dames waren superzenuwachtig, en waren heel bang dat de juf iets slechts over hen zou zeggen (ik vraag me trouwens af wat ze hadden mispeuterd)

 

Bij de juf aangekomen, bleek dat ze echt wel heel braaf zijn.  Oef.  Ze hebben trouwens allebei heel goed hun best gedaan.  Abigail heeft 90 % en Mistir 89. Zij blijven dus in elkaars buurt met de punten.  De juf vertelde me wel dat Mistir in de vakantie elke dag moet lezen.  Maar ik was toch al van plan om haar te laten lezen; Het lezen lukt bij haar niet zo vlot.  Ze leest heel traag en heel veel foutjes waardoor ze helemaal niet begrijpt wat ze heeft gelezen.   Abigail is dan weer veel sneller en begint nu met het lezen van de beruchte Tiny boekjes. 

 

Ik heb ook gevraagd om mijn dames in verschillende klassen te zetten.  Ik denk dat het gewoon beter zal zijn omdat  ze dan allebei verschillende dingen kunnen vertellen.  Nu verteld Mistir alles en Abigail krijgt niet altijd de kans om iets te vertellen.  Bovendien zitten Abigail haar twee beste vriendinnetjes in de andere klas.   Ze kunnen zich allebei wel vinden in mijn beslissing, maar zullen elkaar wel missen.  Als ze het jaar daarop allebei naar het derde gaan, zullen ze toch weer samen zitten.

 

Nu gaan we vlug nog een gedichtje maken voor de juf en dan stop ik de dames in bed zodat ze  goed uitgeslapen aan de allerlaatste schooldag in het eerste leerjaar kunnen beginnen.

Groetjes

 

17:48 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

23-06-07

dansfeest

Hallo,

 

Deze middag was het optreden van de dansschool waar Abigail naar toe gaat. 

Ons Abigail haar groepje mocht drie dansen doen. We hadden gisteren de repetitie meegemaakt, dus wisten we al wat er ging komen.  Maar doet met toch eventjes wat mijn kleine meid zo op een groot podium te zien staan. En ze is best wel klein, als we weten dat er nog heel wat kleutertjes bijstaan (ze is bijna de kleinste)

 

Abigail mocht bij twee dansjes vooraan staan. Wel super en ze deed het echt heel goed.   In bijlage een foto van het dansje op het "spook van de opera" van Samson en Gert.  Ik heb echt genoten.

 

Voor Mistir was het wel heel leuk om Abigail op het podium te zien staan, maar de andere dansen en het stilzitten.... het is niet echt haar ding.  Maar ze is wel heel braaf geweest. En na het optreden mochten ze een grote kauwgom uit de kauwgomballenbak halen.  Super, ze konden met moeiten hun mond dichtdoen en echt, hun mondjes zijn niet echt klein (figuurlijk.....)

 

Morgen zal het hier een rustig dagje worden.  We hebben niets gepland en ik vrees dat wij niet echt buiten zullen kunnen.  We zien wel.

 

Ik wens jullie allemaal een prettige avond

 

Groetjes

 

abidanskl

 

Abigail staat vooraan helemaal links

20:26 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

20-06-07

the scène - deel 2

Hoi,

 

Het is er eindelijk van gekomen, mijn verslagje van the Scène....... maar dat het super was, dat konden jullie nu wel raden.

 

We waren er rond kwart voor 8. Mijn dochters liepen allebei zo fier als een gieter voorbij de securty.  't was wel ferm om ze hand in hand te zien lopen.  Bovendien kwamen ze al vrij vlug tot de ontdekking dat er wel heel weinig kinderen waren.  Dus vonden ze zichzelf op dat moment weer een stukje trotser worden.  We zijn heel vlug direct naar het bovenste balkon gerend.  En we hadden geluk, we hadden nog mooie plaatsen en konden alles heel goed zien. 

 

Ze vonden alles leuk, behalve het rechtstaan. Dit was toch zo'n drie uur.  En ja, er waren nog wel een paar zeteltjes vrij maar op die plaatsen kon je dan wel niets zien.  Dus vonden ze zien net iets belangrijker dan zitten. 

 

Na het optreden kregen ze nog allebei een T-shirt (was wel enkel in large te verkrijgen, maar beloofd is beloofd)  Maar de damesmodellen waren toch niet echt groot, want toen ze hem maandag aanhadden om naar school te gaan, viel het niet op dat wij niet de juiste maat hadden gekocht.   Rond middernacht lagen mijn dames in bed. 

 

En ja, de volgende keer gaan ze terug mee.  (alleen ben ik daar nog niet zo zeker van)

 

Gisteren zijn mijn dames naar de tandarts mogen gaan. Abigail had al weken twee hele lossen tanden. We hadden al een paar weddenschappen achter de rug van op welke dag de eerste tand zou uitvallen.  Helaas (of gelukkig) heeft de tandarts er een einde aangemaakt. Abigail is twee tanden armer (alhoewel, er staan al twee nieuwe tanden in de plaats).   Ik heb daarnet nieuwe foto's gemaakt en plaats ze er straks op.  Dan kunnen jullie ons konijntje bewonderen.

 

Nog eventjes en mijn dames gaan naar de atletiek. Het zal nodig zijn, want ze hebben hier superveel energie. En ik hoop dat ze terug heel veel mogen lopen, kwestie van wat energie kwijt te raken.

 

En nu ga ik de rugzakken klaarmaken, tot later

 

groetjes,

17:14 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

15-06-07

The scéne

Hallo,

 

Deze morgen heb ik gebeld naar het uz in Gent. Wij hebben een afspraak op woensdag 18 juli. We moeten dus niet al te lang wachten. Bovendien moet Mistir nu geen school missen en kan ze de eerst week toch nog mee op sportkamp.  Al bij al een meevaller.

 

We hebben een afspraak met Dr De schepper. Ik ben er zeker van dat hij (of zij) ons Mistir kan helpen.  Met zo'n naam, volgens mij kan hij alles oplossen.  (ik probeer alles met een beetje humor te bekijken, dat is nog altijd de beste remedie, zeker)

 

Deze avond gaan ik naar de AB in Brussel naar The Scène gaan kijken. Het is lang geleden dat dit groep nog opgetreden heeft. En omdat er geen voorprogramma is, had ik echt wel spijt dat ik geen kaarten voor de kinderen had gekocht. Een goede vriend heeft naar de AB gebeld en blijkbaar moeten kinderen niet betalen. ( maar zou alleen zijn voor de concerten die AB zelf organiseert). Dus ze kunnen mee. En ze willen ook mee.  Ik hoop dat ze het wat leuk vinden.  Abigail heeft de zanger al eens gezien op Mano mundo en toen vond ze het wel leuk.  Maar voor Mistir is dat de eerste keer. Ben dus benieuwd.  Maar voorlopig zijn ze nog heel enthousiast.

 

Bovendien gaan we op het balkon gaan zitten, en daar kunnen ze heel goed zien.  Ik laat jullie zeker weten hoe het geweest is.

 

Nu ga ik vlug afwassen en mijn dochters van een andere outfit voorzien.  Ze lopen nu in een rokje met sandalen (aiai, hun teentjes.....)

 

En onze keeltjes smeren zodat wij heel luid kunnen meezingen  : "iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen"

 

Alvast voor iedereen een prettige avond en een leuke start van het weekend

 

 

16:41 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14-06-07

Mistir

Hoi,

 

Het is hier deze week een beetje hectisch geweest.  Dat is ook de reden waarom ik niets meer geschreven heb sedert vrijdag.  Ik heb trouwens heel lang nagedacht of ik dit verhaal wel op mijn blog zou zetten.  Maar doordat ik zelf zo'n verhaal gelezen heb, vind ik het misschien beter om het toch op te schrijven. Misschien zijn er nog mama's die dit ook meemaken met hun dochter (ik hoop van niet, natuurlijk).

 

Zondag zat Mistir in bad.  Omdat ze hier een weekje weggeweest waren viel me het enorm op dat haar linkerborst wat opgezwollen stond.  Ik was toch wel een beetje geschrokken.  Dus ben ik maandag maar naar de huisarts gegaan. Hij dacht dat Mistir aan het begin van haar puberteit stond.   Eigenlijk was dit iets wat ik niet wilden horen, maar waar ik ook al aangedacht had. 

 

Dus zijn we dinsdag naar het ziekenhuis geweest voor een echo. Die arts daar zei dat ik me nergens zorgen over hoefde te maken, mijn dochter kwam nu eenmaal in haar puberteit. Ik antwoordde hierop dat ze maar 6 jaar was. Dit vond hij blijkbaar wel een reden om me zorgen te maken. 

 

Morgen moet ik nu bellen naar het uz om een afspraak te maken om Mistir grondiger te onderzoeken.   Ik hoop dat we vlug mogen gaan want zowel Mistir als ik vinden dit toch niet simpel. 

 

Ik heb geprobeerd om haar heel duidelijk uit te leggen wat er in haar lichaam gebeurd en wat de gevolgen hiervan zullen zijn.  Ik weet dat, als zou blijken dat ze in haar puberteit zit, ze dit ook kunnen tegenhouden met medicijnen.  Ik vind het toch wel belangrijk als ze dingen moet innemen of spuitjes krijgen, dat ze heel goed weet waarom en wat de gevolgen zijn als ze dat niet doet. 

 

Ik hou jullie zeker op de hoogte.

 

Nu eventjes iets over zaterdag. Het was super in Technopolis. De nieuwe afdeling is echt een aanrader en de meisjes hebben zich supergeamuseerd. Ze vonden echt wel alles heel leuk.  Ze konden er stappen met olifantpoten, eendepoten (denk ik toch). Ze konden onder de grond kruipen en zien welke dieren er in de grond leven.   De meisjes hebben dan gewinkeld, pizza's gemaakt, een autowiel verwisseld, getankt... eigenlijk teveel om op te noemen. Bovendien kregen wij nog een cadeautje van de krant (waar we de tickets mee hadden gewonnen).  Een zakje met daarin twee DVD's, een musticd, twee stripboeken, twee knuffels en twee uurwerkjes. De dag van mijn dames kon niet meer stuk.

 

Zondag was echt een baaldag.  Ze hadden allebei last van ontwenningsverschijnselen van hun zeekamp.   Bovendien hebben ze die week echt wel veel te weinig geslapen en dat hebben wij geweten.  Maar ja, dat hoort er nu ook bij. 

 

De valiezen staan inmiddels terug op hun plaats. De kleren liggen gewassen en gestreken in de kast.  Maar de verhalen blijven komen. Een ding is wel duidelijk, ze hebben zich die week heel goed geamuseerd. En ze hebben heel veel gegeten.  Vooral voor ons Abigail is dit heel wat. (zij is wel een heel slecht etertje)

 

Nu ga ik nog wat lezen en dan mijn bed induiken zodat ik morgen goed uitgerust naar the Scène kan gaan kijken.  Moet vooral mijn keel wat sparen dat ik heel goed kan meezingen (degene die naast mij staat, zal het geweten hebben - hihihihi)

 

Groetjes

21:23 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

08-06-07

en.....

Mijn dames zijn terug thuis.... ben hier toch wel heel blij om. 

 

Om 10 na 2 zijn ze aangekomen. Alle kindjes waren superblij, supermoe..... Mistir was de eerste van de twee die uit de bus kwam.  Ze sprong letterlijk in mijn armen.   Abigial kwam een paar minuten na Mistir en met haar hetzelfde senario.   Abigail kon met moeite haar ogen nog openhouden.  Maar voor de rest zagen ze er heel goed uit.

 

Mistir had voor mij een cadeautje mee. Een leuk armbandje. Super hé. 

 

Van de zeeklas hebben ze eingelijk nog maar weinig verteld. Ik denk dat ze echt wel heel moe waren.  Hun valiezen openen..... het was een ware verrassing bovendien aangevuld met kilo's zand. (ik had nochthans niet gevraagd om het strand mee te brengen).  

 

Vandaag had ik ook nog een verrassing in mijn brievenbus.  Ik heb een wedstrijd gewonnen waardoor we morgen naar het Kinder-doe-centrum van Technopolis mogen gaan.   Ik had deze week hier beelden van op televisie gezien en het zag er echt wel beestig leuk uit.   Ik had gedacht dat dit wel eens leuk zou zijn voor in de vakantie.  Maar nu kunnen wij dit vroeger doen, en vooral gratis naar toe gaan. (is dus al een meevaller)

 

Ondertussen liggen mijn dochters al in bed. Was niet zo simpel want ze hadden precies allebei hun tweede adem gevonden.  Maar ze zullen hun slaap wel nodig hebben, een hele week teweinig geslapen.....

 

Ik moest ook de mensen bedanken die een kaartje naar hun hebben gestuurd. Ze waren er heel blij mee. En ze vonden het ook super dat ze alles zelf konden lezen. Bedankt allemaal.

 

Ik ga nu nog wat zand uit broeken (en vooral uit broekzakken) halen en dan nog wat verder opruimen. Dan de rest van de avond voor tv naar een filmpje kijken.

 

Groetjes

 

18:34 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

07-06-07

hiep hiep hoera

Nog een keer slapen en de meisjes komen naar huis (wie zou nu het meest aan het aftellen zijn.....)

 

Vandaag stond het Boudewijnpark op het programma en morgen enkel nog koffers inpakken, wat spelen, middageten en naar huis. Fijn hé.

Ik hoop dat ze morgen een heleboel leuke verhalen meebrengen naar huis...

 

Groetjes,

 

21:31 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |