20-07-07

puberteit - tweede poging

Hoi,

 

Ik had deze avond een berichtje op mijn blog gezet, maar berichtje is op een misterieuze manier verdwenen. Ik probeer dus opnieuw.

 

Wij zijn dus met z'n allen op woensdagmorgen naar Gent gereden.  Dit voor een bezoekje aan dr De Schepper. Hij die ons Mistir zal helpen met haar puberproblemen.  Het was een hele vriendelijke dokter en hij probeerde Mistir uit te leggen wat er nu juist in haar lichaam gebeurd. Alleen heeft ons Mistir niet echt geluisterd, ze was zo bang dat ze haar een spuitje zouden geven (had haar op voorhand gezegd dat ze waarschijnlijk bloed gingen prikken, maar dat is toen nog niet gebeurd). 

 

De dokter vertelde ons dat als de puberteit niet gestopt zou worden, ons Mistir max nog 25 cm zou groeien. Ze zou dan max 159 cm worden.  Niet echt groot en dat zou het max zijn. 

 

Vandaag moest ons Mistir terug naar het uz om een test te doen. Ze nemen dan om het kwartier een beetje bloed en dit zo'n 5 keer.  Ze moest hiervoor nuchter zijn. We legde dit uit aan onze dames.  Maar ze namen dit nogal heel sterk op, want ze dachten dat Mistir de rest van de week niet meer mocht eten.  Omdat ik nog geen verlof heb, vertrokken Mistir en haar papa deze morgen terug naar het uz.  Mistir was behoorlijk zenuwachtig......want nu zou er toch bloed geprikt worden. 

 

Toen ze deze middag terugkwam was ze heel opgelucht. Ze had aan haar papa gevraagd om aan mij te vertellen dat ze zelfs was weggelopen van het bed toen ze bloed wilden prikken.  Maar volgens papa was ze heel flink geweest.  Omdat Mistir nuchter was en omdat er kort voor de middag nog een botscan werd genomen, werd ze getrakteerd op een lekker boterkoeken-ontbijt. 

 

 De botscan werd genomen om haar groei te bepalen. Blijkbaar zouden ze ook kunnen zien hoe groot ze zal worden. De dokter vertelde ons woensdag dat kinderen die vroeg beginnen te puberen nooit echt groot worden. Ook al wordt die puberteit gestopt.  Op 8 augustus moeten wij terug voor alle uitslagen en zal ook bepaald worden wanneer we beginnen met de inspuitingen voor het tegenhouden van de puberteit. 

 

Dinsdag hadden wij hier dus zeepjes gemaakt. En het was heel leuk.  Ik heb me in ieder geval geamuseerd en de namiddag is om gevolgen. Bovendien was het supermakkelijk, zeep in stukken snijden, microgolf in, kleur en geur erin en in de vorm gieten en de frigo in...  

 Nadat de zeep klaar was, hebben wij pannekoeken gemaakt en opgegeten.  Dan hebben wij de zeepjes  mooi ingepakt. 

 

Mistir heeft er een paar ingepakt voor bij haar mama te leggen. Dit doet ze nu wel altijd, iets voor bij haar mama.  Abigail heeft er eentje gemaakt voor de Cisse (haar vriendje) Dit is ze dan woensdag gaan afgeven.  Ze was vooral heel blij dat ze Cisse gezien heeft... hihihi.

 

Voor de rest is hier eigenlijk niet echt iets gebeurd. Morgen gaan we een dagje naar Brussel en zondag gaan wij spandoeken maken voor Ilse en Alain (zie links) die volgende donderdag aankomen vanuit Ethiopia met hun zoontje Semeon.   En  onze adoptievrienden (nicole en François, Chatal en Johan- zie links) weten dat ze op 2 augustus vertrekken naar Addis om hun zoontjes op te halen.  We zullen dus op een goede twee weken, twee keer een aankomst in Zaventem meemaken.  (ik zal maar zorgen dat ik genoeg zakdoekjes meeheb....)

 

Nu ga ik mijn dametjes in bed stoppen en dan ga ik nog wat genieten van de buitenlucht nu dat het zonnetje terug schijnt.

 

Prettige start van het weekend

 

19:17 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Alles komt wel goed met Mistir!
Tot Zondag!!!

Nicole & co

Gepost door: François, Nicole, kinderen & Behonegn | 20-07-07

Wat flink van Mistir! Toch niet niks voor haar he!
Hihi, de vlindertjes houden goed stand bij Abigail!!! Schattig!

xxx
Chantal en co

Gepost door: chantal | 21-07-07

Wat een historie. Maar herkenbaar... op mijn 10e al volop in de puberteit en ik ben maar 1m57 geworden. Ik moest 1m70 worden! Ze zal haar mannetje wel staan. Maar het moet toch een verwarrende periode zijn. Ik duim voor jullie.
Geniet nog van de vakantie! (met hopelijk binnenkort mooi weer!)

Gepost door: Isabel | 23-07-07

De commentaren zijn gesloten.