28-07-07

een samenvatting

Hoi,

 

Eindelijk nog wat tijd gevonden om nog eens op mijn blog te schrijven.  De vakantieperiode zorgt er toch wel voor dat de dagelijkse routine verdwijnt, waardoor de update van mijn blog achterwege blijft. 

 

Vorige week zaterdag zijn mijn dochters naar Brussel geweest om daar de nationale feestdag te vieren. Ik zou meegaan, maar voelde me niet die dag niet superfit, en ben maar thuis gebleven. Een namiddagje tv kijken en rusten, het heeft in iedere geval deugd gedaan.

 

Zondag hebben wij bezoek gekregen van Nicole en haar twee dochters Lieselotte en Sandra (zie link Nicole, François en de kinderen). Samen hebben wij dan een spandoek gemaakt voor de aankomst van Semeon (zie link Ilse en Alain).    Het was een superleuke namiddag.  De meisjes hebben samen gespeeld terwijl konden verven en babbelen.  De dag was weer veel te vlug om.

 

Ik ben nog aan het werk, dus zijn mijn dames deze week meestal naar het vakantiespeelplein geweest. Zo zien ze toch wel een aantal klasgenootjes, doen ze spelletjes, mogen ze knutselen. Het moet daar wel heel leuk zijn. 

 

Donderdag 26/07 kwam kleine Semeon aan in Zaventem. Gewapend met onze spandoek vertrokken wij. Het heeft toch altijd wel iets speciaals zo"n aankomst.  Nicole en kroost stonden al te wachten met Greetje (zie link toon tuur miel). Greetje had een grote tros balonnen bij waarop wij allemaal een kaartje hadden gemaakt met een boodschap.  

 

Ilse en Alain kwamen vermoeid terug uit Ethopie, maar hadden echt een supermooi ventje mee. Jullie moeten maar eens op hun blog gaan kijken. 

 

Na de aankomst gingen wij met de andere adoptie ouders nog iets drinken. We maakten daar een heel leuk en uniek moment mee. Toen wij daar zaten, gingen Johan en chantal hun email checken. Bleek dat ze op dat moment "de foto" kregen van hun zoontje Yira. Dit was een echt kippevel-moment.  Bedankt dat wij dit mochten meemaken.    Op de middag liet ook Nicole weten dat ze de foto van Behonegn had.    Yira en Behoneng, zijn om op te vreten.  Volgend week mogen beide koppels de reis naar hun zoontjes maken. Wij mogen ondertussen ook ons penselen en verf bovenhalen.  Als het zo verder gaat, worden we vast en zeker nog professionele spandoekmakers.

 

Deze middag zijn mijn dames naar Sfinks. We waren van plan om morgen te gaan, maar het weer zit niet echt mee. Ik moet deze middag wel nog werken, dus ik kon niet mee.  Maar mijn meisjes zullen zich kunnen uitleven op de springkastelen.

 

Ik ga er nu vlug vandoor, anders kom ik te laat.

Groetjes,

13:21 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

20-07-07

puberteit - tweede poging

Hoi,

 

Ik had deze avond een berichtje op mijn blog gezet, maar berichtje is op een misterieuze manier verdwenen. Ik probeer dus opnieuw.

 

Wij zijn dus met z'n allen op woensdagmorgen naar Gent gereden.  Dit voor een bezoekje aan dr De Schepper. Hij die ons Mistir zal helpen met haar puberproblemen.  Het was een hele vriendelijke dokter en hij probeerde Mistir uit te leggen wat er nu juist in haar lichaam gebeurd. Alleen heeft ons Mistir niet echt geluisterd, ze was zo bang dat ze haar een spuitje zouden geven (had haar op voorhand gezegd dat ze waarschijnlijk bloed gingen prikken, maar dat is toen nog niet gebeurd). 

 

De dokter vertelde ons dat als de puberteit niet gestopt zou worden, ons Mistir max nog 25 cm zou groeien. Ze zou dan max 159 cm worden.  Niet echt groot en dat zou het max zijn. 

 

Vandaag moest ons Mistir terug naar het uz om een test te doen. Ze nemen dan om het kwartier een beetje bloed en dit zo'n 5 keer.  Ze moest hiervoor nuchter zijn. We legde dit uit aan onze dames.  Maar ze namen dit nogal heel sterk op, want ze dachten dat Mistir de rest van de week niet meer mocht eten.  Omdat ik nog geen verlof heb, vertrokken Mistir en haar papa deze morgen terug naar het uz.  Mistir was behoorlijk zenuwachtig......want nu zou er toch bloed geprikt worden. 

 

Toen ze deze middag terugkwam was ze heel opgelucht. Ze had aan haar papa gevraagd om aan mij te vertellen dat ze zelfs was weggelopen van het bed toen ze bloed wilden prikken.  Maar volgens papa was ze heel flink geweest.  Omdat Mistir nuchter was en omdat er kort voor de middag nog een botscan werd genomen, werd ze getrakteerd op een lekker boterkoeken-ontbijt. 

 

 De botscan werd genomen om haar groei te bepalen. Blijkbaar zouden ze ook kunnen zien hoe groot ze zal worden. De dokter vertelde ons woensdag dat kinderen die vroeg beginnen te puberen nooit echt groot worden. Ook al wordt die puberteit gestopt.  Op 8 augustus moeten wij terug voor alle uitslagen en zal ook bepaald worden wanneer we beginnen met de inspuitingen voor het tegenhouden van de puberteit. 

 

Dinsdag hadden wij hier dus zeepjes gemaakt. En het was heel leuk.  Ik heb me in ieder geval geamuseerd en de namiddag is om gevolgen. Bovendien was het supermakkelijk, zeep in stukken snijden, microgolf in, kleur en geur erin en in de vorm gieten en de frigo in...  

 Nadat de zeep klaar was, hebben wij pannekoeken gemaakt en opgegeten.  Dan hebben wij de zeepjes  mooi ingepakt. 

 

Mistir heeft er een paar ingepakt voor bij haar mama te leggen. Dit doet ze nu wel altijd, iets voor bij haar mama.  Abigail heeft er eentje gemaakt voor de Cisse (haar vriendje) Dit is ze dan woensdag gaan afgeven.  Ze was vooral heel blij dat ze Cisse gezien heeft... hihihi.

 

Voor de rest is hier eigenlijk niet echt iets gebeurd. Morgen gaan we een dagje naar Brussel en zondag gaan wij spandoeken maken voor Ilse en Alain (zie links) die volgende donderdag aankomen vanuit Ethiopia met hun zoontje Semeon.   En  onze adoptievrienden (nicole en François, Chatal en Johan- zie links) weten dat ze op 2 augustus vertrekken naar Addis om hun zoontjes op te halen.  We zullen dus op een goede twee weken, twee keer een aankomst in Zaventem meemaken.  (ik zal maar zorgen dat ik genoeg zakdoekjes meeheb....)

 

Nu ga ik mijn dametjes in bed stoppen en dan ga ik nog wat genieten van de buitenlucht nu dat het zonnetje terug schijnt.

 

Prettige start van het weekend

 

19:17 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

16-07-07

foto's

Hallo,

 

De eerste foto's van de zee en Planckendael staan op Myspace.  Ik probeer de andere foto's (die met mijn nieuw toestel) er ook zo rap mogelijk om te krijgen.

 

Vanmorgen zijn mijn dochters hier gillend wakker geworden. Dikke hagelstenen tegen de rolluiken (het raam dat natuurlijk openstond), zorgde voor superveel lawaai. Abigail stond te trillen op haar benen, zo geschrokken dat ze was.    Gelukkig was de storm met de hagelbui vlug over, en hadden wij geen schade.  Hier in de buurt zijn veel bomen omgewaaid en hebben huizen schade aan hun dak.

 

Vanmiddag zijn we om de spulletjes geweest voor het maken van zeepjes.  Die gaan we morgen proberen te maken. Het ziet er allemaal leuk uit, lekkere geurtjes en kleurtjes.... en dan nog twee vriendinnetjes erbij om te helpen. Tussen de buien door, gaan we  op zoek naar spulletjes om de zeepjes in te pakken.  Ik zie het helemaal zitten;

 

Mijn dames zijn ook gebeten door het "tomboonensyndroom".  Niet te doen. Van het moment dat ze wielrenners zien (zowel op tv als buiten op straat), zijn ze er heel erg van overtuigd dat Tom Boonen erbij is.  Niet te doen.  Tom boonen als schoonzoon, hmmm zie ik wel zitten. (maar misschien toch wel wat te oud voor mijn meiden)  

 

Oja, ik ging jullie vertellen hoe het was geweest toen ze naar de ronde van Frankrijk gingen kijken.  Nu ja, Abigail is toen niet meegeweest en is bij oma gebleven. Ze heeft oma ook een paar sandalen laten kopen voor haar. Oma had haar beloofd dat ze iets kreeg omdat ze bij haar was gebleven. En Abigail had toen gezegd dat ze geen sandalen meer had (zeker drie paar, maar ja, dat was ze even "vergeten").  Mistir is mee gaan kijken naar de renners.. Vooral de reclamestoet was haar heel goed bevallen. (ze hadden heel wat snoepjes, ... gekregen).  Maar ook de renners waren haar bijgebleven, super rap dat die reden.....bijna zo rap als Abigail (vond Mistir, hihi) 

 

Deze morgen stond de foto van Kim Clijsters op de voorpagina van de krant. Mijn dames vonden het heel spijtig toen ze stopte met tennis.  Maar deze morgen waren ze toch heel ontgoocheld, zo'n bloot kleed, wie vind dat nu mooi. Ze konden maar niet begrijpen dat ik dit mooi vond.  Als ze morgen een topje aandoen, met hun buik helemaal bloot, ga ik hen toch wel zeggen dat dit niet meer kan, zzzooo bloot (ben benieuwd hoe ze dan zullen reageren)

 

Ik laat jullie morgen weten of de zeepjes gelukt zijn.  Nu wens ik jullie een prettige avond.

 

 

20:39 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

13-07-07

terug thuis

Woensdagnamiddag ben ik mijn dochters terug gaan ophalen aan de zee.  En ga eventjes kort een verslagje doen.

 

Maandag en dinsdag was het weer daar nog vrij goed.  Hier was het aan het regenen en toen ik belde zaten mijn dochters op het strand in een topje.  (een beetje jaloezie van mijn kant....)  Ze hebben heel veel op het strand gespeeld. Meer konden ze er ook niet over vertellen. 

 

Woensdagmorgen was het minder goed.  De regenwolken waren in de buurt en dus besloten de "grote mensen" (mijn ouders en zus) om naar de kinderboerderij in de buurt te gaan.   Ze hadden nog het geluk om daar een reporter van radio 2- west-vlaanderen tegen te komen. Bijgevolg kwamen mijn beide dochters tussen 17.00 - 18.00 op de radio.  Wat ze natuurlijk super vonden.

 

Gisteren hebben ze een uit-rust-dagje gehad. Vandaag zijn ze bij een vriendin geweest omdat ik met mijn baas mocht gaan eten. 

 

Ik ga straks de foto's van zee op mijn site proberen te zetten, maar ik heb een nieuw fototoestel en moet nog wat zoeken.  Eventjes geduld dus.

 

Geniet allemaal van het zonnetje

 

 

18:52 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

09-07-07

Ronde van Frankrijk

Hey,

 

We hebben dus vrijdagavond bezoek gekregen van Andrew.  Hij heeft twee weken les mogen geven in Ehtiopie aan leerkrachten. Hij had het liefste les gegeven aan kinderen. Maar dit mag blijkbaar niet, dit moeten inheemse leerkrachten zijn. Andrew gaat in oktober terug naar Ethiopie en zal daar terug opleiding geven aan leerkrachten.

 

Wij hebben genoten van prachtig foto's en nog een veel leuker verhaal.  Die meneer kon echt heel boeiend vertellen en het was al rap heel duidelijk dat hij zijn hart daar verloren had, aan het landschap, maar vooral aan de mensen.  Mensen die er altijd lachen.   Ik heb trouwens nog iets bijgeleerd. Als je tekeningen of schilderijen in Ethiopie ziet dan zijn de mensen waarvan je de twee ogen ziet de "goede". Mensen waarvan maar één oog zichtbaar is, zijn de "slechte".

 

Zaterdag zijn we met een groep adoptieouders (in spé) naar Planckendael geweest.  Het was leuk om iedereen te zien en de meisjes vonden het een leuke dag.  Ik kan helaas geen foto's tonen, want mijn fototoestel ligt bij mijn zus aan zee.  Maar voor foto's kan je ook een aantal sites hiernaast bezoeken.

 

Gisteren hebben wij mijn dames naar de zee gebracht. Ze zullen er tot woensdag logeren bij mijn ouders, mijn zus en haar eega en de kinderen.  Toen wij gisteren afscheid namen begon Abigail te huilen.  Oei, dacht ik dit is nu wel nog nooit gebeurd.  Gelukkig had mijn zus een heel goede manier om te troosten, ze stelde voor om een gocart te huren. Weg tranen en ze stonden toen wij wegreden allebei heel uitgelaten te zwaaien.  

 

Vandaag gingen ze naar de ronde van Frankrijk gaan kijken.  Ik weet niet of zij dit leuk zullen vinden, ben dus wel benieuwd om ze vanavond te horen.    Maar ik laat jullie zeker iets weten. 

 

Groetjes,

 

 

15:45 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

05-07-07

sportkamp

Hallo,

 

Ben er weer. En ondertussen is de eerste week van de vakantie bijna voorbij.

 

Mijn dames zijn deze week op sportkamp. Ze komen wel elke avond naar huis, want het is hier in de buurt. Blijkbaar hebben ze het wel goed naar hun zin. Ben ook wel blij dat ze ergens naar toe kunnen gaan. Het weer zit niet echt mee, en ze zouden hier toch maar de hele tijd binnen moeten zitten.  Ze doen allerlei sporten, spelletjes en ze mogen dansen. En  het allerleukste, ze mogen 's middags zelf een drankje kopen. Spannend hé.  Bovendien mogen ze ook een snoepje komen.  Ze vinden zichzelf nu echt wel groot worden.

 

Ze maken ook elke dag hun vakantieblaadje.  Hoop dat dit zo blijft.  Alleen neemt ons Mistir de opdrachten toch net iets anders op..... er was een opdracht waarbij drie kadertjes waren, eentje met 10 bloemen, eentje met 16 bomen en eentje met 20 vlinders. De opdracht : "kleur de helft van de bloemen, vlinders en bomen.  Abigail kleurde inderdaad mooi de helft. Maar Mistir trok een in het midden van elke bloem, boom en vlinder een streep. De ene kant kleurde ze, de andere niet.  Ze had inderdaad de helft gekleurd.....

 

Onze vrienden uit Spanje zijn ook terug in België.  Tot grote vreugde van de kinderen.  Ze blijven tot begin september en keren dan terug naar hun huis in Spanje.  Dit weekend komt er een Engelse meneer (hij was hun buurman in Spanje, maar is inmiddels teruggekeerd naar Engeland) Hij is een tijdje geleden in Ethiopie geweest om les te gaan geven en binnenkort gaat hij terug naar Ethiopie. Misschien komt hij langs bij mijn vrienden en dan gaat ze met die meneer eens bij ons komen. Hoop het een beetje, want ik ben wel benieuwd naar zijn verhaal. Laat het dan zeker weten. 

Voor de rest niet veel nieuws onder de zon (of onder de regenwolken).

 

Ik wens iedereen een superleuke avond.

 

 

17:12 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |