01-08-07

feest

Hallo,

 

Vandaag vieren wij  hier een beetje feest. Het is immers zussendag... We hebben deze dag zo genoemd omdat Abigail en Mistir vandaag 2 jaar zussen zijn.  Twee jaar geleden waren we nu op het terugweg van Brussel zuid naar huis. Het waren de eerste momenten met ons Mistir. 

 

Rond half drie, kwam ze hand in hand met Mr bruk de stationshal binnen. Tussen al die mensen leek de ontmoeting misschien gewoon, maar dat was het niet. Toen keek ze ons aan met grote ogen, waarschijnlijk heel nieuwsgierig om haar fiets en het vele speelgoed te zien. Maar ook een bange, onzekere en vooral gelaten blik in haar ogen.  Ik krijg nog altijd de tranen in haar ogen als ik de film van die eerste ontmoeting terugzie.  

 

Na de moeilijke eerste weken, is ons Mistir uitgegroeid tot een ferme babbelkous, die bovendien heel goed weet wat ze wilt.  Ze lijkt helemaal niet meer op dat bange, schuchtere meisje van 2 jaar geleden. 

 

Mijn twee dames hebben ondertussen ook een hele hechte band, waar blijkbaar niets of niemand kan tussenkomen.  Ze vinden zelf dat ze geen echte zussen zijn. Neen, neen, echte zussen maken, volgens hun mening, alleen maar ruzie. Wat zij hebben is veel beter. En dit kan ik alleen maar toegeven, en ik ben echt wel trots.  Een aantal vooroordelen kunnen door hun houding, door hun manier van omgaan met elkaar, zo van tafel geveegd worden. 

 

 

Vorige jaar hebben wij al de mensen gevraagd die er toen bij waren.  Maar dit kunnen wij niet elk jaar doen. We vieren het een beetje onder ons viertjes.  Mijn dames hebben een mooi kleed mogen aandoen, ze hebben al een ijsje gekregen, en wij hebben samen al geknutseld.  We hebben deze middag taart gebakken, en deze is ondertussen al opgegeten.  Dus voor wie vlug nog naar hier wou komen, sorry, maar jullie zijn te laat.  En straks gaan we nog broodjes eten.  

 

En wij gaan nog iets doen rond het kadertje van Mistir haar getekende mama. Voor haar is het ook een beetje feest.  Door haar hebben wij Mistir en op zulke dagen wordt er ook over haar gesproken. 

 

Ik ga nu nog een beetje dansen met mijn dames, een beetje de calorieƫn van het taartje verbranden.

 

Nog eventjes vertellen dat er Nicole en Co, Chantal en oma Els morgenvroeg vertrekken richting Addis.  Dit om hun zoontjes op te halen. Ze gaan proberen om hun websites up-to-date te houden.  We wensen hen een goede reis.  En hopen hun volgende week terug te mogen zien in Zaventem.

 

Groetjes,

 

 

15:51 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat ! Proficiat met jullie 2-jarig samenzijn :-) !
Maak er nog een gezellige avond van.
Groetjes,
Greet

Gepost door: Greet | 01-08-07

Proficiat ! Ook van ons hier een hele dikke proficiat op deze heel speciale dag !
Groetjes,
Adelheid, Hana en Meaza

Gepost door: Adelheid | 01-08-07

Het ontroert me helemaal.
Hoe bijzonder toch dat Mistir in die 2 jaar zo veranderd is en wat een geschenk dat ze zo'n fijne superzussenband hebben.
Geniet van je prachtig gezinnetje

Isabel

Gepost door: Isabel | 02-08-07

De commentaren zijn gesloten.