22-08-07

speeltuin

Hallo,

Vandaag stond er een bezoekje in de binnenspeeltuin op het programma. 

Maar de dag was niet al te best begonnen voor mijn vrouwtjes....   Ze gingen samen naar bad.  Een uur later zaten ze nog in bad, wat dus niet al te best voor hun velletje. 

 Papa ging dus naar de badkamer om zijn dochters uit bad te halen..... maar ik hoorde hem vloeken en hem heel boos maken.  Een paar seconden later hoorde ik de meisjes huilen dus nam ik maar een spurtje naar boven...... en wat bleek de gang zag er wat vochtig uit. De mat in de gang kon ik uitwringen en de badkamer kon bijna als zwembad fungeren. Neen, niet  het bad, maar de vloer ernaast. Gewoon niet te doen en de dames kregen er bovenop een boze papa een nog bozere mama cadeau. 

In een hele boze gemoedstoestand zegt een mens dan al een dingen waar hij (in dit geval ik) achteraf wel spijt van krijgen.  En op zich zijn er toch nog ergere dingen dan wat water (een beetje veel, maar ja) op de vloer.  Ik had gezegd dat ze vanaf morgen terug naar het vakantiespeelplein moesten en dat ik alleen wel naar de film zou gaan. Die was voor morgen gepland. 

 Nu heb ik mijn straffen wat milder gemaakt.  We gaan naar de film als ze tot morgen middag heel braaf zijn.  Ze mochten wel niet naar de kampioenen kijken. Bijgevolg lagen ze om half acht in bed en ik denk dat ze er toch wel deugd zullen van hebben, want na vijf minuten sliepen ze allebei al.

 Nu goed, wij zijn deze middag dus naar de binnenspeeltuin gegaan, samen met Nicole en François en hun kinderen (zie link) en met nog een vriendin met haar drie kinderen.  Het was een hele leuke namiddag en de kinderen die kwamen af en toe eens kijken, maar die hebben zich vooral heel goed geamuseerd.  Bedankt voor jullie gezelschap en voor de leuke babbel.

 Morgen staat er dus de film "ratatouille" op het programma. Ben wel benieuwd. Kijk er zelf ook wel naar uit.

 Nu ga ik nog wat relaxen en dan duik ik ook mijn bed in.

 

Slaaplekker allemaal

 

 

20:50 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

21-08-07

even kort

Hallo iedereen,

 Eindelijk nog een beetje tijd gevonden om nog iets te schrijven. Ik ben hier in een slechte gewoonte aan het vallen. Maar ja, nu heb ik ook vakantie, dus weg structuur. Bovendien komt er nu meer bezoek en gaan wij veel weg;

Vrijdag hebben wij bezoek gekregen van twee adoptiemama's en hun dochters.  Wij hadden fruitsla gemaakt.  Was heel lekker, want alles was rap op.  De vier ethiopische prinsessen en de witte prinses speelde tussen de regenbuien buiten.  Ze toonden vooral aan elkaar hun turnoefeningen. De dag ging heel vlug voorbij.  's avonds werden we getrakteerd op enjerra. Tot grote vreugde van ons Mistir.  (ik heb dit al een paar keer proberen maken, maar ik ben geen ethiopisch keukenprinses, want mijn enjerra's smaken niet  lekker, volgens Mistir dan)

 Maandag hebben wij bezoek gekregen van een ander adoptiekoppel.  Vandaag is nog een adoptiemama geweest en morgen gaan wij naar de binnenspeeltuin met een adoptiekoppel en een adoptiemama....Eigenlijk is dit ook wel een leuk onderdeel van adopteren, je leert zoveel leuke mensen kennen. En mijn meisjes vinden het super om met allerlei gekleurde kindjes te spelen.   

 Donderdag ga ik waarschijnlijk naar de film. Mijn dochters zouden graag naar Ratatouille gaan kijken.  En gisteren zijn we ook nog eventjes op bezoek geweest bij de Cisse en zijn zus en die hadden hem gezien.  Kunnen mijn dames toch niet achterblijven. 

Ik moet deze week nog iets zoeken voor Abigail haar feestje.  Ze zou voor haar vriendinnen graag een indianenfeestje geven.  Maar waarschijnlijk zal dit ergens in oktober doorgaan.  Het begin van het schooljaar is altijd wel hectisch en dan nog een feestje.  Misschien probeer ik haar te overtuigen om eens een haloweenfeestje te geven. Maar ik hou jullie op de hoogte.

 Voor de rest heb ik niet veel meer te vertellen.  Zondag gaan we op bezoek in hun school en zullen wij weten bij welke juf de meisjes zullen zitten. Ben wel benieuwd. 

 

Alléé voor iedereen een prettige avond

 

 

21:24 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

10-08-07

aankomst Yira en Behonegn

Hallo,

Even een update.....

vorige week zondag (05/08) zijn we de ganse dag gaan fietsen. Eerst naar de kinderboerderij. Daar gepicknickt  en dan doorgereden naar de speeltuin.  Mijn kinderen hebben zich heel voorbeeldig gedragen. Eerst 10 km fietsen, dan de hele tijd rondlopen en spelen en daarna nog huis gefietst.  Ze vonden het zelfs een superleuke dag.  Ze hebben heel vlug geslapen.

Maandag is er niet echt iets gebeurd.  Een dagje zoals vele andere.  In de voormiddag gaan werken en in de namiddag thuis bij mijn meisjes. Papa moest zijn eerste dag gaan werken.. hihihi terwijl volgende week pas in verlof ga...

 Dinsdag zijn we na de middag met de trein naar Leuven gereden. We werden er om 13.30  uur verwacht bij Ilse, Alain en Semeon.  We moesten  daar heel hard werken om onze twee spandoeken voor Yira en Behonegn te maken.  Maar het is ons gelukt.  Binnenkort zullen jullie op sommige linken wel het resultaat zien verschijnen.

 Woensdag werd het een voormiddagje Uz.  De uitslag van de testen : Mistir zit in haar puberteit. Maar ja, was nu niet echt verrassend.  Met een aantal documenten voor het ziekenfonds op zak konden wij terug naar huis.   Van zodra wij toelating krijgen voor de spuitjes ga ik ze halen bij de apotheker en bel ik naar de verpleegster. Mistir moet elke twaalf weken een spuitje, liefst altijd heel stipt. Als het niet anders kan, mag het vroeger.   De spuitjes zouden behoorlijk pijnlijk zijn.  Maar we gaan ons Mistir wel belonen als ze flink is (zal ze wel zijn) en ik hoop dat ze achteraf niet veel pijn meer heeft van die spuit. Dat het enkel op het moment van de inspuiting is. 

 

En vandaag was het dan de grote dag... vandaag kwamen Yira en Behonegn thuis.  Wij waren er hier deze morgen supervroeg bij. Half zes om precies te zijn.  Maar mijn dames waren heel vlug uit bed..... Papa heeft ons naar Zaventem gebracht, maar omdat hij moest gaan werken, reden wij met de trein naar Gent. 

 In Zaventem hebben we een klein uurtje staan wachten voor de twee jongens met hun nieuwe familie aankwamen.  Superkippevelmoment, dit is met geen woorden te beschrijven.   Het is ontroerend mooi hoe de twee jongens al heel mooi bij hun familie bleven.  De kleine yira trakteerde ons zelfs op zijn mooi glimlach.   (linken hiernaast - foto's komen, maar ik laat ze eerst aan de ouders op ze op hun site te zetten)

 Na ons drankje en de beloofde koffiekoek reden wij richting Gent. We zijn gaan eten naar  het GEC.  Superlekker. Ik vond het trouwens ook heel gezellig, zo met mijn twee dochters gaan eten en babbelen. Ze genoten er ook van.   Op een bepaald moment kwam  er een meisje binnen met briefjes in haar hand en ja, ze vroeg centen voor haar broertjes.  Dit vind ik altijd zo rottig, omdat ik altijd het idee heb dat die meisjes worden afgezet en hun centen terug moeten afgeven.  Ik gaf haar één euro.  Ze ging verder. Ik begon ondertussen Abigail haar soep op te eten (ze vond ze niet zo lekker en ik wou geen volledig tas teruggeven);  Toen dit meisje dit zag keerde ze terug naar ons en vroeg in het gebroken frans of ze de soep mocht hebben.    Ik antwoordde van neen, en ja ik had wat schrik dat ze bij ons zou blijven zitten en ik gans haar menu mocht betalen.  Mijn dochters waren toch wel boos op mij.  Ze vonden het erg dat ik dat meisje geen eten wou geven.  Probeer dat dan maar eens uit te leggen.  En eerlijk, ik vond nog dat ze gelijk hadden, het was niet eerlijk. Het meisje had waarschijnlijk heel erg honger en de tas soep hebben wij niet volledig leeggegeten, dus waarschijnlijk is een deel in de afvalemmer verdwenen. .... en het meisje ging buiten en gaf al haar centen aan een man die daar stond en die heel netjes gekleed was..... het is soms toch niet eerlijk.

 

Groetjes,

 

Angelique

18:34 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

01-08-07

feest

Hallo,

 

Vandaag vieren wij  hier een beetje feest. Het is immers zussendag... We hebben deze dag zo genoemd omdat Abigail en Mistir vandaag 2 jaar zussen zijn.  Twee jaar geleden waren we nu op het terugweg van Brussel zuid naar huis. Het waren de eerste momenten met ons Mistir. 

 

Rond half drie, kwam ze hand in hand met Mr bruk de stationshal binnen. Tussen al die mensen leek de ontmoeting misschien gewoon, maar dat was het niet. Toen keek ze ons aan met grote ogen, waarschijnlijk heel nieuwsgierig om haar fiets en het vele speelgoed te zien. Maar ook een bange, onzekere en vooral gelaten blik in haar ogen.  Ik krijg nog altijd de tranen in haar ogen als ik de film van die eerste ontmoeting terugzie.  

 

Na de moeilijke eerste weken, is ons Mistir uitgegroeid tot een ferme babbelkous, die bovendien heel goed weet wat ze wilt.  Ze lijkt helemaal niet meer op dat bange, schuchtere meisje van 2 jaar geleden. 

 

Mijn twee dames hebben ondertussen ook een hele hechte band, waar blijkbaar niets of niemand kan tussenkomen.  Ze vinden zelf dat ze geen echte zussen zijn. Neen, neen, echte zussen maken, volgens hun mening, alleen maar ruzie. Wat zij hebben is veel beter. En dit kan ik alleen maar toegeven, en ik ben echt wel trots.  Een aantal vooroordelen kunnen door hun houding, door hun manier van omgaan met elkaar, zo van tafel geveegd worden. 

 

 

Vorige jaar hebben wij al de mensen gevraagd die er toen bij waren.  Maar dit kunnen wij niet elk jaar doen. We vieren het een beetje onder ons viertjes.  Mijn dames hebben een mooi kleed mogen aandoen, ze hebben al een ijsje gekregen, en wij hebben samen al geknutseld.  We hebben deze middag taart gebakken, en deze is ondertussen al opgegeten.  Dus voor wie vlug nog naar hier wou komen, sorry, maar jullie zijn te laat.  En straks gaan we nog broodjes eten.  

 

En wij gaan nog iets doen rond het kadertje van Mistir haar getekende mama. Voor haar is het ook een beetje feest.  Door haar hebben wij Mistir en op zulke dagen wordt er ook over haar gesproken. 

 

Ik ga nu nog een beetje dansen met mijn dames, een beetje de calorieën van het taartje verbranden.

 

Nog eventjes vertellen dat er Nicole en Co, Chantal en oma Els morgenvroeg vertrekken richting Addis.  Dit om hun zoontjes op te halen. Ze gaan proberen om hun websites up-to-date te houden.  We wensen hen een goede reis.  En hopen hun volgende week terug te mogen zien in Zaventem.

 

Groetjes,

 

 

15:51 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |