15-11-07

de schoolplicht

Hoipiepeloi,

 Deze middag bijna omver gevallen. Lag er nu op de tafel een brief van het minsterie van onderwijs. Volgens hun gegevens zou ons Mistir niet naar school gaan, terwijl ze toch schoolplichtig is.... tja met wie zit ik hier dan bijna elke avond huiswerk te maken. Bovendien zetten wij haar wel degelijk af aan de schoolpoort, en volgens mij is ze nu nog iets te klein om te gaan spijbelen. 

Ach ja, ben ik dus vanavond eens naar de school mogen gaan, om een attestje te vragen. Waarschijnlijk komt dit doordat vorig schooljaar haar geboortedatum veranderd is en staat ze nog op haar oude geboortedatum in de schoolstatistieken , en dat ze een jaar voorop zit.  Morgen stuur ik alles op , en zal ik er waarschijnlijk niets meer over horen.  

 Vanavond moet Mistir voor de school een kraampje gaan bevrouwen voor de voorstelling van de week van de smaak.  Ben eens benieuwd, maar ze zag het wel zitten.  

 Dit weekend houden wij onze uitverkoop voor Tom-Du. Wie zin heeft om eens een kijkje te komen  nemen, mag mij gerust mailen.  Ik wil mijn adres hier niet direct op het net gooien, maar wie wil is welkom.

De opendeur is zaterdag bij mijn vriendin en zondag bij mij. De uren zijn van 10.00 uur tot 19.00 uur.  Voilà, dit gezegd zijnde, neem ik afscheid. Tot een volgende.

  

17:02 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

10-11-07

Mickerline

Hallo,

 Het weekend is half weg, dus tijd voor een update. 

 

Gisteren gaf mijn vriendin een party van Mickerline (zie link hiernaast).  En ja, we kunnen via de site bestellen, maar het is toch interessanter om de nodige uitleg bij de producten te krijgen.  En voor Mistir is het heel belangrijk om aan alles te kunnen ruiken.  Want geef toe, niemand smeert zich graag in, met iets dat niet lekker ruikt.  Bovendien vertoefden wij in heel aangenaam gezelschap en hebben we een leuke babbel kunnen doen.

Ik heb een heleboel spulletjes voor ons Mistir gekocht.  Zij was best tevreden (gelukkig maar). 

Ons Mistir heeft nu ook een vriendje.  Ze bracht al van in het begin tekeningen en kaartjes mee van een jongetje.  Er was zelf een kaartje waarop stond : "Mistir, wil jij mijn liefje zijn". Ik had haar gezegd dat ze daar toch moest op antwoorden. Ofwel was het ja, ofwel kon ze tegen de jongen zeggen dat ze niet zijn liefje, maar wel een goede vriendin kon zijn.  Toen kreeg ze rode wangetjes (echt waar, bij Afrikaantjes zie je best dat ze verlegen worden).  En toen vroeg ik haar : "je hebt ja gezegd" "ja"  Was wel superschattig.  Ze mag trouwens nu woensdag naar zijn feestje.  Abigail is niet uitgenodigd, maar die gaat naar de breiles.

Met ons Abigail had ik deze week ook een boeiend gesprek :

Abigail : "mama, wanneer gaan we om een kerstboom."

ik : " he, waarom ?"

Abigail : "ja, mama we moeten rap om een kerstboom"

ik ; "waarom"

Abigail : "omdat de kerstman vroeger komt"

ik : "de kerstman komt altijd op dezelfde dag, dus ook niet vroeger"

Abigail; " jawel, het stond in de krant dat de kerstman vroeger komt"

ik : "in de krant"

Waarop Abigail de krant neemt en toen viel mijn euro'tje..... de reclame van Carrefour. Wat dus bewijst, dat ons Abigail de krant dus wel leest.

Voor de rest, heb ik geen nieuws. Op naar de volgende update.

 

Groetjes, en geniet van het weekend

 

19:19 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

05-11-07

eindelijk

Hallo iedereen.

 

Eindelijk ben ik er terug. Na bijna vijf weken zonder pc, ben ik opnieuw de gelukkige bezitster van een pc.   Onze pc was gecrasht en dus werd hij naar de winkel gebracht.  Het zou niet zolang duren, een paar dagen maximum......maar blijkbaar is niet lang, toch lang geworden.

En moraal van het verhaal. De oude pc is terug, maar ik heb John toch kunnen overtuigen om een nieuwe te kopen.  En ik heb hem kunnen overtuigen. hihihihi

Er is hier ondertussen ook weer heel wat gebeurd.  Mijn meisjes hadden allebei een heel goed rapport.  Ze doen het allebei schitterend.  Mistir heeft wel een beetje problemen met de getallen en logisch denken. Maar blijkbaar is dit iets waar heel wat "op oudere leeftijd"geadopteerde kindjes hebben.  Maar we moeten ons nog geen zorgen maken, volgens de juf haalt ze het wel allemaal in. 

 De meisjes volgen nu ook breiles. Abigail heeft al een tasje gemaakt (uiteraard in roze). Mistir heeft een sjaal gebreeën, en is nu aan haar tasje bezig.  Abigail maakt nu sloefjes.   Hun eerste stuk was enkel in rechts, nu hebben ze ook averrechts geleerd. Het is wel heel schattig om ze te zien breien. Het is ook wel best gezellig met ons drieën zitten breien. 

En ik heb nog een primeur.  Mijn vriendin An en ik gaan samen zaken doen.  (klinkt chique hé). We gaan binnenkort demonstratrice van Tom-du worden.   Dit is een merk van kinderkleding. Benieuwd, ga eens piepen op www.tom-du.nl.   Binnenkort starten wij en laten wij jullie ook alle details weten.  Ben wel benieuwd, maar zie het wel zitten om iets anders te doen.

 Tot later,

 

 

19:53 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |