06-01-08

kort overzichtje

Hey

 Omdat het al zolang geleden is dat ik nog een update deed, ga ik hier heel kort weergeven wat er de laatste weken is gebeurd.

Begin december is de sint langsgeweest.  Mijn beide dames hadden een DS nitendo op hun lijstje staan.  En omdat ze maar 1 ding op hun lijstje staan hadden, waren ze er toch wel heel zeker van dat de sint dat zou brengen.   Ik had toch wel medelijden met die arme man (dat arm zijn, dat zou wel kunnen kloppen, als ik rond om mij zie wat hij allemaal gebracht heeft). Dus ja, op een zondagmorgen stonden hier twee nitendo's te pronken op de tafel. Ze kregen er op de koop toe nog elk een spelletje bij, eentje van Winkx en eentje van Barbie.  ('tja, anders konden ze niet met hun ds spelen). 

 We hadden op voorhand wel een aantal afspraken gemaakt, zoals max een uurtje per dag, niet meer voor het slapen gaan.  En eerlijk, eigenlijk valt het best wel mee. Ze spelen wel, maar niet dagelijks en niet echt lang.   Dus voorlopig maak ik me geen zorgen.

 Half december kregen wij van de school een brief mee. Abigail is geselecteerd om mee te zingen met het classic for kids koor.  Was wel heel super.  En het eerste optreden was op ketnetfreeze op 27/12/07.  Helaas kon ik niet mee,ik kon onmogelijk verlof krijgen. Maar toen de meisjes thuis kwamen, waren ze heel enthousiast. En Abigail ziet het enorm zitten om op een podium te staan zingen.  We zullen zien hoe dit verder gaat. 

 Eind december hadden ze allebei hun rapport mee en dat was terug heel goed. Ze doen het schitterend, weer een zorg minder.   Op het eind van december waren er ook een aantal feestjes op school.  Donderdag voor de vakantie was er het afscheid van Juf Viviane, de juf van het tweede kleuterklasje gaat op brugpensioen.  Helaas moest Abigail forfait geven voor dat feestje, want ze had die morgen nogal last van haar maag.  Ik mocht dan nog vlug mijn moeder bellen, zodat ik die dag toch kon gaan werken. Toen ik 's avonds thuiskwam, bleek ze de ganse dag heel goed gegeten te hebben. Toch wel raar, maar wat bleek.... ze was gewoon misselijk geweest van de zenuwen en van emoties.... ze moest een tekst voorlezen voor juf viviane en dacht dat ze heel hard zou beginnen huilen en daar was ze dan weer zenuwachtig voor..... 

Vrijdag voor de kerst hadden ze hun kerstfeestje.  In de klas van Mistir kocht de juf een cadeautje, bij Abigail moesten we zelf iets kopen voor Abigail.  Ik kocht voor Abigail een gezelschapspel en zei haar dat dit voor haar en Mistir was.  Ze hebben al veel plezier gehad met dit spel (party en co voor kinderen).

 Kerstavond vieren we traditioneel bij mijn ouders.  Het was er superfijn en we maakten kennis met mijn broer zijn vriendin en haar zoontje.  Ze vielen super mee en vinden het fijn dat ze nu bij onze familie horen.  We hebben het pakjessysteem de laatste jaren een beetje veranderd.  Iedereen koopt 1 pakje en krijgt 1 pakje terug.  We loten uit wie voor wie koopt en hebben een vastgelegd bedrag.   Hierdoor worden de kinderen niet overladen met veel en kleine cadeautjes en kunnen wij iets kopen wat echt nodig is.  Ons Mistir kreeg een paar nieuwe oorringen. Abigail kreeg iets van Pollypocket en ik kreeg een boekenbon (is ondertussen al gespendeerd aan een aantal nieuwe boeken);

Kerstdag vieren wij gewoon thuis. Een paar spelletjes bekijken, een filmpje meepikken.... heel rustig dus.  En vooral bekomen van het vele eten van de avond ervoor. 

Nieuwjaaravond vieren wij met een aantal vrienden en met suprisekes.... Dit was ook wel terug een geslaagde avond. Het vuurwerk rondom ons, maakte het voor de kinderen compleet.

Nieuwjaarsdag: gaan we bij mijn zus en daarna bij mijn ouders.  Daar worden de nieuwjaarsbrieven voorgelezen en geven peter en meter centjes aan de kinderen. Omdat wij in een modern tijdperk leven, wordt alles onmiddellijk op de rekening gestort...... het spaarvarken wordt dus niet meer meegenomen naar de bank.  Is op een manier wel een beetje jammer. 

We hadden ook een logeetje op nieuwjaarsdag. En daar zijn we dan op 2 januari mee naar de binnenspeeltuin getrokken.  Ik heb daar echt genoten van de kinderen , maar nog veel meer van mijn boek.  Het is hier de laatste weken zo druk geweest, dat ik het super vond om nog eens een boek te kunnen lezen. 

Voilà, dit is in het kort wat er de laatste weken is gebeurd.  Ik beloof jullie om regelmatig te updaten.  We hebben een nieuwe pc en een nieuwe internetprovider, dus er kan nu niet echt veel meer misgaan.

 Alles bedankt voor de leuke berichtjes op mijn blog en tot een volgende.

 prettige zondag

15:37 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Welcome back! Welkom terug onder de bloggende (kandidaat)adoptieouders.
Feliciteer je dochter alvast maar met hun goede schoolrapport.
Wij hopen dat de sint voor ons volgend jaar ook een pakje brengt, je weet wel.......
Zien we je zaterdag op de eerste Amhaarse les?

Groetjes

Geert & Inge

Gepost door: Geert & Inge | 06-01-08

Welkom terug,heb je echt gemist.Ja de drukke weken van Kerst en Nieuwjaar zijn weer achter de rug,vond het toch een gezellige tijd,en het gewone leven gaat zijn gangetje weer.

Heel veel lieve groetjes ook aan de kids
oma els

Gepost door: oma els | 07-01-08

Welcome Back Hoi,
Fijn dat jullie terug "in the air" zijn!
We komen zeker regelmatig een kijkje nemen.
En we hebben jullie gelinkt op onze blog...
Groetjes,
Tabitha en Esli

Gepost door: Tabitha en Esli | 09-01-08

amaai een hele boterham :-)
Tot binnen een dikke week zou ik zeggen

Gepost door: patsy | 09-01-08

De commentaren zijn gesloten.