11-02-08

maandag 11 februari 2008

De eerste schooldag na de vakantie zit er op.  Mijn dametjes waren trouwens heel blij dat ze terug naar school konden (hoelang zal dit nog duren).  Ze hebben hier vanavond nog met stoepkrijt aan het tekenen geweest en nog wat van de laatste zonnestralen genoten.  Het was wel grappig want ze waren tegen elkaar aan het discussiëren wat ze zouden tekenen en weet je wat het geworden is

"ik ben Abigail en ik ben wit" "Ik ben Mistir en ik ben Afrikaan".  Kwestie dat al onze buren nu eindelijk weten wie de witte en wie de bruine dochter is.  Het deed me aan K3 denken,  zo in termen van de blonde, de zwarte en de rode.  Alleen vond Abigail wel dat Mistir niet Afrikaan maar bruin had moeten schrijven. Helaas was de stoep te klein (ze mogen enkel voor ons deur schrijven, want de buren vinden dit meestal niet leuk). 

Deze avond moest ik voor mijn werk nog brieven plooien.  En Mistir was er heel hard van overtuigd dat ik toch wel veel leuker huiswerk kreeg dan zij.  Ocharme, ik ga dit toch wel onthouden, want ik denk dat ze brieven plooien, later niet echt leuk zal vinden.  Ze hebben wel flink meegeholpen, dat was wat tijd voor mij gespaard.  Eigenlijk beginnen ze heel flink mee te kunnen helpen.  In heel wat huishoudelijk taken nemen ze hun verantwoordelijkheid en eingelijk kunnen ze best wel al veel.  Bovendien hebben ze ontdekt dat helpen aan de afwas wel altijd een leuk babbelmoment is.  Wel best gezellig.

Voor de rest, duimen we dat het zonnetje nog heel veel mag schijnen, want iedereen wordt hier toch stukken vrolijker van. En dat beetje ochtenkou nemen we er met plezier bij.

tot morgen.

19:56 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

grote dochters Wat worden ze snel groot en wat lief dat ze al goed meehelpen!!!!!
Ja de hele straat zal het nu wel in de gaten hebben dat er een wit is uit europa en de ander zwart uit afrika.Ja met stoepkrijt kun je al heel wat uitleggen.
dikke knuffel
oma els

Gepost door: oma els | 12-02-08

De commentaren zijn gesloten.