17-02-08

zondag 17 februari 2008

Hoi,

 Een superdruk weekend achter de rug,maar toch weer een gaatje gevonden om wat te bloggen.

 Vrijdag ben ik terug met mijn tom-du-collectie op stap geweest. Ditmaal bijmijn zus en ik ben daar blijven logeren.  Zaterdag zijn we naar het doopfeest geweest van Mattiz.  We zijn met de hele familie naar een leuk plekje geweest om het doopfeest te vieren. Het was juist over de grens in Nederland.  Een grote speeltuin, zowel binnen als buiten en we mochten er genieten van lekkere pannekoeken (voor mij met appeltjes en het was heerlijk).

 Ons Mistir is hier volop aan het aftellen naar haar verjaardag.  Je kan je niet voorstellen hoe ze er naar toe leeft. Eerst werk,elke morgen is het doorstrepen op de kalender van de vorige dag.  En dan gaat ze minstens 20 keer per dag vertellen hoeveel keer ze nog moet slapen.  Volgens mij denkt ze dat het dan rapper haar verjaardag zal zijn.  Tegen dat het weekend is, is ze een echt stresskonijntje.  Hopelijk kan ze nog genoeg slapen, anders zal ze haar verjaardag doodop vieren. 

tot later.

15:30 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

11-02-08

maandag 11 februari 2008

De eerste schooldag na de vakantie zit er op.  Mijn dametjes waren trouwens heel blij dat ze terug naar school konden (hoelang zal dit nog duren).  Ze hebben hier vanavond nog met stoepkrijt aan het tekenen geweest en nog wat van de laatste zonnestralen genoten.  Het was wel grappig want ze waren tegen elkaar aan het discussiëren wat ze zouden tekenen en weet je wat het geworden is

"ik ben Abigail en ik ben wit" "Ik ben Mistir en ik ben Afrikaan".  Kwestie dat al onze buren nu eindelijk weten wie de witte en wie de bruine dochter is.  Het deed me aan K3 denken,  zo in termen van de blonde, de zwarte en de rode.  Alleen vond Abigail wel dat Mistir niet Afrikaan maar bruin had moeten schrijven. Helaas was de stoep te klein (ze mogen enkel voor ons deur schrijven, want de buren vinden dit meestal niet leuk). 

Deze avond moest ik voor mijn werk nog brieven plooien.  En Mistir was er heel hard van overtuigd dat ik toch wel veel leuker huiswerk kreeg dan zij.  Ocharme, ik ga dit toch wel onthouden, want ik denk dat ze brieven plooien, later niet echt leuk zal vinden.  Ze hebben wel flink meegeholpen, dat was wat tijd voor mij gespaard.  Eigenlijk beginnen ze heel flink mee te kunnen helpen.  In heel wat huishoudelijk taken nemen ze hun verantwoordelijkheid en eingelijk kunnen ze best wel al veel.  Bovendien hebben ze ontdekt dat helpen aan de afwas wel altijd een leuk babbelmoment is.  Wel best gezellig.

Voor de rest, duimen we dat het zonnetje nog heel veel mag schijnen, want iedereen wordt hier toch stukken vrolijker van. En dat beetje ochtenkou nemen we er met plezier bij.

tot morgen.

19:56 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10-02-08

zondag10 februari 2008

Hoi,

 

Ik heb hier eindelijke nog eens wat tijd gevonden om mijn blogje bij te werken.

 De week vakantie voor mijn kinderen zit er bijna op.  Voor Mistir was ze slecht begonnen. Ze is gestart met een ferme verkoudheid en koorts. We hadden hier echt een primeur, Mistir die de ganse dag in de zetel lag en niet wou eten.  Enfin, na een dagje of twee uitzieken was ze veel beter. 

Mijn meisjes hebben ook het geluk gehad om twee keer bij Tante te gaan logeren.  En dat in haar nieuwe huis.  Ze vonden het fantastische en de tweede keer kwamen ze naar huis met mooie bloemstukjes.  Wel fijn en dank je zusje.

Volgende week gaan we samen in het nieuwe huis van tante logeren.  We zullen eens gaan zien hoe leuk het daar is.  Ben benieuwd hoe ik daar zal slapen.

Ondertussen zitten mijn dames hier naar de afleveringen van het leven zoals het is, adoptie te kijken.  Ik hoor hier konstant mijn eigen stem (en dat is niet echt leuk). Het valt me wel op, dat ons Abigail hier eigenlijk geen haar is veranderd.  Het is raar om die twee kleine meisje zo terug te zien.  En zij vinden hun zelf heel grappig....

Ze zijn trouwens in een superlieve bui.  Ze zijn de hele tijd aan het knuffelen en aan het zoenen... of is dit een voorbereiding op valentijn. Toen Abigial plots aan tafel zei : " ik heb geen lieve zus", viel ik bijna letterlijk van mijn stoel.  Ze begon te lachen en zei : neen, ik heb geen lieve zus, maar de allerliefste zus" Super hé.   Ik heb hen geantwoord dat ik mijn geen lievere dochters dan hun kan voorstellen. Hopelijk blijven ze zo leuk met elkaar omgaan.

Nu nog boekentassen maken en dan mogen ze in bed, zodat ze morgen goedgezind kunnen starten. 

tot later;

17:57 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |