30-06-08

Couleur café

Hoi,

 

Het leukste festival van het jaar is weer voorbij, jammer jammer.  Het is weer eens superleuk geweest.  Op zich maar best dat dit maar drie dagen duurt,  ik ben doodop, heb enorm zere benen, en mijn voeten tellen verschillende blaren.  Daar heeft vooral het lang rechtstaan en de ondergrond iets mee te maken. Je loopt eigenlijk de ganse tijd op stenen (losse stenen, groot en klein). Bovendien zorgde het droge weer en de wind voor een woestijneffect.  Het had wel iets, alleen niet echt gezond. MIjn haar leek op een strooien dakje.  Maar na het wassen en vooral de halve fles balsem, leek het weer de goede kant op te gaan.

 Over de kinderen kan ik helaas weinig vertellen.  Eerlijk, ik heb ze niet echt veel gezien en deze morgen zijn ze vertrokken op sportkamp.  Ben eens benieuwd welke leuke dingen ze zullen doen vandaag. Elke dag deden ze andere sporten, en hopelijk ontdekken ze wel nieuwe sporten. 

Ik ga hier vandaag een beetje de luie kant op. Mijn lichaam wil niet echt mee, dus ga ik me straks een filmpje opzetten, en eens languit in mijn zetel liggen. Moet kunnen hé, voor een keertje.

Tot later.

10:04 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

28-06-08

vakantie

Hallo,

 

Voor iedereen : EEN PRETTIGE VAKANTIE

(al zijn er mensen die nog moeten werken)

 

Vrijdagmiddag stond ik aan de schoolpoort te wachten, voor de laatste keer dit schooljaar...  en eerlijk, het was met een gemengd gevoel. Stom hé.  Maar volgend schooljaar gaan mijn dames al naar het derde. Wat worden ze toch groot. zucht, zucht.

Geloof me, ik vind het best leuk dat ze groter worden, maar toch.  Ik geniet enorm van de kinderen. Ze zitten op een hele leuke leeftijd. Kunnen veel, ik kan ze overal meenemen, ze luisteren goed, doen meestal nog wat we vragen. 

Genoeg gezaagd, we gaan met volle teugen genieten van de vakantie, met veel zon, maar liefst niet te warm.   

Deze middag gaan de kinderen zwemmen, niet het ideale weer. Maar het buitenzwem gaat hier vandaag open en dan mag iedereen gratis binnen.  En omdat mijn twee dames echte waterratten zijn, kunnen wij hen dit uitstapje niet onthouden.

Vanavond gaan de kinderen gaan logeren bij mijn zus.  Ik geniet hier ondertussen van mijn weekend Couleur Cafe. Dit is het enige festival dat ik voor geen geld van de wereld wil missen.  En dat is ook het enige weekend dat ik zonder mijn kinderen op stap ben.  Moet ook eens kunnen.   Het is altijd al een hele tijd stappen van de auto naar Turn en Taxi en dan is het de hele avond rechtstaan. Is niet ideaal met kinderen.  En een keer per jaar, moet echt wel kunnen.

Ik heb gisteren trouwens voor de eerste keer bananenfrieten gegeten. En 't was superlekker, echt een aanrader.  De frieten werden verkocht door een congolees eetstandje.  Het eten is er vrij duur, maar toch ga ik het niet laten om daar elke avond iets te eten. Het is gewoon super om te kunnen kiezen uit eten van heel wat landen.  Er stond trouwens ook een eetstandje van Ethiopie. Dus dat wil ik vanavond wel eens proberen. 

Ik ga me nu met heel veel zin  achter mijn strijkplank gaan stellen, en genieten van die bergen strijk die weg moeten..... (ik ben echt wel een geboren optimist hihihi)

 

Groetjes en maak er met zijn allen een leuk weekend van.

 

13:26 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

26-06-08

op vraag van ons Nicolleke...

is hier eindelijk een update.

Het is hier echt wel druk,druk druk.... maar niet minder plezant. Ik geniet met volle teugen van mijn dochters. En ja, ik geef toe, ik heb jullie een beetje (veel) verwaarloosd.

 

Maar niet getreurd, ik ben terug. 

Het goede nieuws is, mijn meisjes mogen allebei naar het derde leerjaar. Het nog betere nieuws... ze zullen waarschijnlijk terug samen in de klas zitten. Dit tot grote vreugde van hun, ik had ze liever toch apart gehad.  Het is op zich wel super dat ze hun eigen verhaal en hun eigen ding hebben. 

Mistir gaat ondertussen wel naar de logopedie. Haar rekenen wou niet echt vlotten.  Een beetje extra ondersteunig, is ze supergoed bijgebeent.  En ze is heel enthousiast over juf Lieselotte.  En dat uurtje privéles is echt wel een luxe voor ons Mistir.

Zij heeft ook beslist om te stoppen met lopen. Abigail gaat volgende jaar niet meer naar de tekenschool. Maar ze hebben allebei al een andere hobby gekozen, Mistir gaat turnen, Abigail gaat een uurtje jazzdansen.   Op zich hebben de kinderen nu echt wel een luxeprobleem. Ze kunnen uit zo'n groot aanbod kiezen en dat maakt het natuurlijk niet makkelijk.  Maar de afspraak is, als ze met iets starten en wij betalen, maken ze het jaar af. 

Morgen de laatstse schooldag en dan vakantie. Wij zijn hier volop aan het plannen. We gaan niet op reis, maar dat houdt ons niet tegen om leuke dingen te gaan doen. Er staan al een aantal dingen op hun lijstje, maar ik vermoed dat er nog wel wat zullen bijkomen... Picknicken, knustelen, naar zee, naar het vakantiespeelplein, eens naar de film, eens zwemmen....Wie nog leuke dingen weet, je mag het altijd laten weten

Tot een volgende keer.

ps : ik probeer ook nog eens foto's te updaten. Maar dit zal voor  echt in de grote vakantie zijn.

19:05 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |