20-08-08

20 augustus 2008

Hoi,

Deze morgen een berichtje van de juf gekregen.  En ja, tot grote vreugde van de kinderen, ze zullen het komende schooljaar samenzitten.  Het derde leerjaar kan dus niet meer stuk voor hen. 

Ik had het liever anders gezien, maar ben wel blij dat zij heel enthousiast zijn.  Hun boekentas staat klaar en nu is het aftellen naar 31 augustus.... (verjaardag van ons Abigail en opendeur op school.)

Mistir heeft ondertussen een punt gezet achter haar loopcarrière.  Ze wil nu gaan turnen.  Ben benieuwd. Abigail zou meegaan turnen, alhoewel ik betwijfel of dat haar ding zal zijn.  Hun uurtje dansles op dinsdag blijft ook. 

Ondertussen zijn we op controle geweest voor Mistir haar puberteitsproblemen. De dokter laat haar bloed opnieuw testen, blijkbaar hebben ze in het bloed van andere meisjes sporen van een of ander pesticide gevonden.  Nu willen ze onderzoeken of Mistir haar bloed ook die sporen bevat en dan kunnen ze misschien de dader van het puberprobleem ontmaskeren.  Mistir was op zes maanden tijd bijna niet gegroeid, maar haar gewicht was wel sterk gestegen.  Blijkbaar zou dit ook door de spuitjes komen.  En doordat ons Mistir niet al te veel meer zal groeien, moeten wij haar gewicht toch wat onder controle houden.   We doen ons best, hiervoor.

Deze week komt mijn nieuwe collectie van Tom-du aan. Wie nog zin heeft om eens een party te geven, mag mij gerust contacteren.  Je kan alvast een kijkje op de site gaan nemen, de collectie zou deze week nog online moeten staan.  (www-tom-du.nl)

Groetjes

10:58 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

14-08-08

14 augustus 2008

Hoi,

 

De vakantie vliegt hier vooruit.  En zoals gewoonlijk hebben wij hier vanalles te doen en geraakt mijn blogje ferm achterop.  Als de routine wegvalt, is het precies of ik nog minder tijd heb.

Gisteren zijn de kinderen met oma en opa om een nieuwe schooltas geweest.  Mistir heeft een rode boekentas gekozen, Abigail blijft in het roze en koos voor een Diddleboekentas.  Het kaftpapier is gekozen en de etiketten waar ook meegebracht. Voor hen kan het nieuwe schooljaar starten.  Volgende week mag ik een mailtje naar de school sturen om te vragen hoeveel kindjes er in de klas zullen zitten. Abigail verjaart op 31/08 en wil haar traktatie meenemen op 1 september. Omdat de openklasdag op haar verjaardag en de dag daarna de school begint, moet ik het dus vroeger weten.

Voordeel is, dat ik nu ook zal weten of ze in het derde zullen samen zitten of dat er toch twee klassen zullen zijn. Mijn dames zouden heel graag terug samenzitten, dus dat wordt afwachten. 

Het is hier voor het moment superdruk omdat ik heel veel klusjes te doen heb. (in huis heb je dus altijd werk). Maar wil nog heel veel doen, want  in september begin ik voltijds te werken en volgende week begin ik terug aan mijn Tom-du winterseizoen. Alles prijzen, uitnodigingen versturen..... neen, vervelen is er nu niet bij.  Ook een voordeel, want met dit slechte weer kunnen  wij toch nergens heen.

MIjn meisjes amuseren zich wel heel goed. Ze vervelen zich ook niet echt, wat tijdens andere regenvakantie (die meestal korter zijn) wel het geval zijn.  Maar ze hebben mij al mogen mee helpen muren verven. Was wel heel super, met de radio heel luid en dan de hele tijd zingen. En eerlijk, ze deden het niet slecht.  Ze mochten oorspronkelijk enkel de eerste laag zetten, maar ze hebben bij de tweede beurt ook nog meegeholpen.  En behalve dat Mistir met haar voeten tegen de geverfde muur zat, en dan goed ging rondlopen, ging de rest zonder veel morsen. (paarse voeten op de vloer, 't had wel iets..... maar gelukkig hebben wij alles kunnen afwassen)

' t ja ons Mistir is er ook wel eentje. Vorige week een hele middag achter mijn botervlootje gezocht. Ik wist dat zij het had weggezet, maar op het moment dat ik het nodige had was zij niet thuis.  En weet je waar hets stond ?  In de diepvrieser, blijkbaar had ik gevraagd om het fris te zetten en is het verschil tussen frigo en diepvriezer toch nog niet helemaal duidelijk. Maar de boter was wel niet smeerbaar meer.

Nu ga ik nog wat klussen en dan mijn meisjes afhalen bij hun vriendinnetje.  Hou jullie goed

 

 

16:03 Gepost door ikke in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |